Tvarohová roláda

Bezlepková roláda z pohánkovej múky

Autor receptu: novalim

Táto bezlepková roláda z pohánkovej múky zožala veľký úspech na výstave Glutenfree Expo v Trenčíne, kde ste ju mali možnosť ochutnať. Pohánková múka, ktorú nájdete v Novalim sortimente medzi prirodzene bezlepkovými múkami, sa teší veľkej obľube a ak ju raz vyskúšate, budete sa k nej vracať. Využijete pri varení a pečení, hodí sa aj ako prímesová múka do akýchkoľvek bezlepkových jedál. Vďaka nej je cesto vláčnejšie a výživnejšie.

10
porcií
25 minút
príprava
12 minút
na 180 °C

Postup

  1. Žĺtky šľaháme s cukrom do bledého krému, potom pridáme mandle, pohánkovú múku NOVALIM, Promix PK špeciál a škoricu. Pridáme vodu a vyšľaháme. Napokon zľahka vmiešame do tuha vyšľahané bielky.
  2. Zmes nalejeme a kartou rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme na 180 °C cca 10-12 minút.
  3. Po dopečení hneď za tepla zrolujeme aj s papierom a takto necháme vychladnúť.
  4. Všetky prísady na krém (okrem lekváru) vyšľaháme v miske.
  5. Rozrolovanú roládu najprv potrieme lekvárom, potom nanesieme krém, povrch uhladíme a roládu späť zrolujeme. Krájame asi na 1 cm široké kúsky.