Bezlepková bábovka
Bezlepková bábovka

Bezlepková mramorovaná hrnčeková bábovka

potravinarskavyrobaliana - fotkaPotravinárska výroba Liana, 31. marca 2020. Komerčný recept.
15 minút
príprava
45-50 minút
na 170 °C

Suroviny

2 hrnčeky (bezlepková múčna zmes na piškótové cesto)
1 hrnček
1 a 1/4 hrnčeka
3/4 hrnčeka
3 ks
1 PL




Postup

  1. 1

    Vajíčka s cukrom šľaháme do peny cca 3 minúty. Pridáme ¾ hrnčeka oleja, 1 a ¼ hrnčeka mlieka a už len ručne vmiešame Cake mix.

  2. 2

    Z cesta oddelíme necelú polovicu do druhej nádoby. V 2 PL mlieka rozmiešame 1 PL Kakaa a primiešame do oddelenej menšej časti cesta.

  3. 3

    Do silikónovej formy na bábovku vrstvíme biele a tmavé cesto. Pečieme pri 170 °C 45 - 50 minút.

  4. 4

    Pre klasickú verziu s pšeničnou múkou zameníme 2 hrnčeky Cake mix za polohrubú múku a pridáme 1 vrecko Kypriaceho prášku do pečiva Liana.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia