Bezlepková mramorovaná hrnčeková bábovka
Foto: potravinarskavyrobaliana
15 minút
príprava
príprava
45-50 minút
na 170 °C
na 170 °C
Suroviny
2 hrnčeky (bezlepková múčna zmes na piškótové cesto) |
|
1 hrnček |
|
1 a 1/4 hrnčeka |
|
3/4 hrnčeka |
|
3 ks |
|
1 PL |
|
Postup
-
1
Vajíčka s cukrom šľaháme do peny cca 3 minúty. Pridáme ¾ hrnčeka oleja, 1 a ¼ hrnčeka mlieka a už len ručne vmiešame Cake mix.
- 2
Z cesta oddelíme necelú polovicu do druhej nádoby. V 2 PL mlieka rozmiešame 1 PL Kakaa a primiešame do oddelenej menšej časti cesta.
- 3
Do silikónovej formy na bábovku vrstvíme biele a tmavé cesto. Pečieme pri 170 °C 45 - 50 minút.
- 4
Pre klasickú verziu s pšeničnou múkou zameníme 2 hrnčeky Cake mix za polohrubú múku a pridáme 1 vrecko Kypriaceho prášku do pečiva Liana.
Tiež bezlepková bábovka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu