Bezlepková bábovka

Bezlepková mramorovaná hrnčeková bábovka

Autor receptu: potravinarskavyrobaliana

15 minút
príprava
45-50 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Vajíčka s cukrom šľaháme do peny cca 3 minúty. Pridáme ¾ hrnčeka oleja, 1 a ¼ hrnčeka mlieka a už len ručne vmiešame Cake mix.
  2. Z cesta oddelíme necelú polovicu do druhej nádoby. V 2 PL mlieka rozmiešame 1 PL Kakaa a primiešame do oddelenej menšej časti cesta.
  3. Do silikónovej formy na bábovku vrstvíme biele a tmavé cesto. Pečieme pri 170 °C 45 - 50 minút.
  4. Pre klasickú verziu s pšeničnou múkou zameníme 2 hrnčeky Cake mix za polohrubú múku a pridáme 1 vrecko Kypriaceho prášku do pečiva Liana.