Beluše

Autor receptu: sisi110501

Tento recept pochádza z východu.

12
porcií
60 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Kvások: Do vlažného mlieka pridáme droždie a cukor a necháme na chvíľu odpočívať.
  2. Cesto: Z múky, vajec, oleja, kvásku a soli vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme asi na 30 min. kysnúť.
  3. Plnka: Zemiaky uvaríme v šupke do mäkka, necháme vychladnúť a ošúpeme. Potom ich len popučíme a zmiešame so škoricou (môžete pridať aj tvaroh, je to potom lepšie).
  4. Po vykysnutí cesto rozvalkáme a rozdelíme na 12 rovnakých štvorčekov. Na vrch pridáme zemiakovú plnku. Nakoniec chytíme všetky štyri okraje, ktoré zdvihneme a zatočíme tak aby sme buchtičku uzavreli.
  5. PRAJEM DOBRÚ CHUŤ !!!!