Beluše
Autor receptu: sisi110501
Tento recept pochádza z východu.
12 porcií |
60 minút príprava |
40 minút na 180 °C |
Postup
- Kvások: Do vlažného mlieka pridáme droždie a cukor a necháme na chvíľu odpočívať.
- Cesto: Z múky, vajec, oleja, kvásku a soli vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme asi na 30 min. kysnúť.
- Plnka: Zemiaky uvaríme v šupke do mäkka, necháme vychladnúť a ošúpeme. Potom ich len popučíme a zmiešame so škoricou (môžete pridať aj tvaroh, je to potom lepšie).
- Po vykysnutí cesto rozvalkáme a rozdelíme na 12 rovnakých štvorčekov. Na vrch pridáme zemiakovú plnku. Nakoniec chytíme všetky štyri okraje, ktoré zdvihneme a zatočíme tak aby sme buchtičku uzavreli.
- PRAJEM DOBRÚ CHUŤ !!!!