Bazový zákusok

nickaa - fotkanickaa, 22. mája 2016
Bazový zákusok
Foto: nickaa

Je sezóna bázy a okrem sirupu som pripravila aj takýto chutný zákusok.

25 minút
na 180 °C

Suroviny

5 ka
200 g
5 PL
200 g
1 bal
Plnka:
300 ml
300 ml
2 bal
250 g
Šľahačka:
2 bal
300 ml




Postup

  1. 1

    Cesto si pripravíme tak, že si najprv oddelíme bielky od žĺtkov. Z bielkov si vyšľaháme sneh. Žĺtka vymiešame s cukrom a postupne pridávame vodu a neskôr aj sneh z bielkov. Pridáme múku s práškom do pečiva a premiešame. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Pečieme 20 - 25 minút na 180 stupňov.

  2. 2

    Plnka: vodu zmiešame s bazovým sirupom a zlatým klasom. Zmiešame a za stáleho miešania uvaríme hustý puding. Necháme vychladnúť a potom postupne pridávame maslo izbovej teploty a šľaháme ručným mixérom. Takto pripravenú plnku natrieme na vychladnutý korpus.

  3. 3

    Šľahačku si pripravíme podľa návodu a ak chceme môžme do nej pridať 2 PL bazového sirupu. Rozotrieme na plnku.

  4. 4

    Zákusok necháme v chladničke postáť hodinku a môžeme rozkrájať.

Diskusia k receptu

sracz
Šikovná si Ty, @nickaa a naviac múdra dievčička! Nech Ti to vydrží véééééééľmi dlho a žiadny z "vlčiakov" na Teba nikdy nezabudne! Naopak, ten Tebou vyvolený, sa bude držať Tvojej sukne ako kliešť!
haji
Recept se mi líbí, Nicka. Mám dotaz, v plnce máš i nějaký bonus? Vidím tam drobné žluté kousíčky. Jsi šikulka!
evanaaa
Bazový som tu ešte nevidela, preto sa mi páči. Inak, ja by som bazový sirup pridala aj do cesta ( prípadne miesto tej vody).
nickaa
@Haji Mám pocit že to je skôr nedokonalé vyšľahaný krém a tie žlté kúsky sú puding
haji
@Nickaa (24.5.2016 11:48)
Díky za odpověď. Já se radši zeptám, bo tady jsou někteří tajnůstkáři a zapracují bonus, o kterém není v receptu ani zmínka. I mně se stává, že se čas od času objeví někde pár pucíků. Jsem pro rustikal, tak proč ne?! Ať se ti daří v dalším tvoření!
janikbj
včera som tento zákusok robila s drobnými obmenami - pod krém som dala domáci jahodový džem a namiesto šľahačky som vrch potrela stečenými jemne osladenými bielymi smotanovými jogurtami. práve sme ochutnali a je naozaj vynikajúci. už viem, ako miniem zásoby sirupu z minulého roku :) ďakujeme za recept a prajem krásnu nedeľu. 5* bez debaty :)
1x nickaa




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia