Foto: palma
Komerčný recept<br /> Na tortovú formu s priemerom 20 cm.
4
porcie
porcie
Postup
-
1
Formu vymastíme tukom a pomúčime. Bazalku rozmixujeme s olejom dohladka.
- 2
Žĺtka vymiešame s cukrom, pridáme múku, prášok do pečiva, rozmixovanú bazalku, mlieko, sneh a jemne vymiešame hladké cesto.
- 3
Cesto vylejeme do formy a dáme piecť na 180 stupňov približne na 45 minút. Či je cesto upečené, zistíme tak, že do koláča pichneme špajdľu. Ak je suchá,, cesto je upečené. Ak sa cesto na špajdľu prilepí, dáme koláč dopiecť.
- 4
Koláč necháme vychladnúť a pred podávaním vrch ozdobíme vyšľahanou šľahačkou a čerstvými malinami.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
viem si predstaviť zakomponovať do tohto cesta tento curd.