Bazalková polievka s haluškami z celozrnnej krupice

tiziana - fotkatiziana, 16. júna 2012
Bazalková polievka s haluškami z celozrnnej krupice
Foto: tiziana

Voňavá a chutná a k tomu ešte aj rýchla...my ju skrátka veľmi obľubujeme...

Suroviny

Halušky:




Postup

  1. 1

    Najprv si pripravíme cesto na halušky z celozrnnej krupice a vajíčka, dochutíme vegetou. Cesto má byť polotuhé a necháme chvíľu odstáť, aby cesto zhustlo napučaním krupice. Medzitým si z trošky oleja a múky(1PL) pripravíme svetlú zápražku, pridáme červenú papriku(1 malá lyžička) a zalejeme vodou (1liter). Necháme zovrieť a pridáme bujón. Do vriacej polievky hádžeme malou lyžičkou drobné halušky. Počkáme, kým vyplávajú na povrch a nakoniec pridáme sušenú bazalku(1-2 malé lyžičky). A už vonia celá kuchyňa... :) a polievka je navarená.

Diskusia k receptu

gabikapb
oslovilo ma to, zase nová inšpirácia, uložené, určite vyskúšame :-)
lucina2222
videla som aj inu verziu. dokonca som mala aj tu cest ochutnat ju :D Moja kamratka ma priatela z Maroka a on nam na internate uvaril krupicu do ktorej dal bazalku... kym tovychladlo strasne to stuhlo a bola z toho bazalkova krupicova kasa.. a chutilo to fakt velmi zvlastne.. nie velmi dobre :D ale ta tvoja musi byt super.. ;)ukladám
mijaita
bazalku umlatit vegetou, to je trestuhodne !! Vim, muzu vynechat, ale presto mi to neda, ze nekdo jeste takove zverstvo muze jist . Moje kamaradka ji take sype do vseho, i do tvarohove pomazanky. Proti chut ovsem nic nenadelame, ze :-) Ale do receptu bych to zakazala psat !!! :-)
mijaita
@Tiziana , ta polevka me oslovila tak, ze jsem ji dnes uvarila. Ponekud jsem vymenila par surovin, podle me za lepsi. Do zasmazky maslo misto oleje, do vyvaru kureci chrbticu misto kostky, bazalku susenou za cerstvou a do halusek jsem pridala bulgur, je to vyborne. Zrejme mas v polevce zasmazky mene nez ja, nebo spis zadnou, na obrazku neni patrna, ja dala opravdu jen trochu a hned je to patrne. Nicmene je to tak uzasny recept, ze polevka se dostala okamzite u me mezi TOP a bude varena i v zime. Diky za krasny recept !


mijaita
Jeste jsem si do talire obrala maso z tej chrbtice :-)
tiziana
@lucina2222 ďakujem a nech ti chutí :)
@mijaita ďakujem za komentáre, každý má svoj názor...avšak teší ma, že som ťa inšpirovala :) každý nech si recept upraví podľa seba, moja verzia polievky má byť uvarená za 10 minút (preto ten bujón), ale v recepte ide hlavne o tú bazalku, ako dokáže ochutiť chutne polievku :)))....a tvoja polievočka vyzerá krásne, dík za foto...
kikusiatko1507
Mijaita, prosím, vyzrad - do halušiek si dala aký bulgur...tepelné upravený či surovy ?respektíve, poradis mi, ako si robila halušky do tejto tvojej polievky ty? Chcela by som polievku vyskúšať v tvojej verzii, veľmi sa mi páči.Dakujem za odpoveď :-).




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia