Bavorská Leberknödelsuppe

archaa - fotkaarchaa, 21. augusta 2014
Bavorská Leberknödelsuppe
Foto: archaa
4
porcie
75 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
250 g
500 ml
2 ks
1 hrsť
1 hrsť
2 PL
 na 1,5 l vývaru

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pečivo namočíme do horúceho mlieka na 45 minút. Na masle si opražíme cibuľu s petžlenovou vňaťou a necháme vychladnúť. K pečivu do misky pridáme mletú pečeň (môžete použiť pol na pol hovädziu a bravčovú), orestovanú cibuľu s petržlenom, vajcia, osolíme, okoreníme, pridáme majoránku, dobre premiesime a necháme odpočívať asi pol hodiny v chlade.

  2. 2

    Medzitým si z koreňovej zeleniny uvaríme vývar.

  3. 3

    Z pripravenej masy formujeme knedlíčky, ktoré hádžeme do vývaru a necháme ich pomaly variť pol hodiny.

  4. 4

    Dôležité je, aby ste si po každom vyformovanom knedlíčku opláchli ruky niekde v pripravenej miske s čistou vodou…takto budú dokonalé.

Diskusia k receptu

21 komentárov k receptu
@archaa - recept veľmi dobrý až sa mi slinky zbehli. Ku tým knedlíčkom poradím. Dá sa kúpiť zmrzlinový dávkovač. Ja mám ten menší, cca 3,5 cm priemer. Čistá práca a všetky knedlíčky sú pekne rovnako veľké. Kúpil som to na jar v Maďarsku na trhu za 1100 ft. ( cca 3,3€)
Skvelo vyzerajúca polievocka,urcite chutná.@terakota ,preco sú vsetky super nápady tak jednoduché?Dávkovace zmrzliny mám dva a oba sa povalujú v zásuvke.Hned mám o dôvod viac vyskúsat tento recept.
dakujem všetkým za komentáre a *!
@terakota : super nápad, iste sa inšpirovali aj ostatní...dakujem
@marienka 44: máš pravdu, cibuľu som akosi zabudla uviesť...vďaka za upozornenie, ospravedlňujem sa..potrebná je 1 cibuľa

Pridaj komentár k receptu: