Foto: archaa
4
porcie
porcie
75 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pečivo namočíme do horúceho mlieka na 45 minút. Na masle si opražíme cibuľu s petžlenovou vňaťou a necháme vychladnúť. K pečivu do misky pridáme mletú pečeň (môžete použiť pol na pol hovädziu a bravčovú), orestovanú cibuľu s petržlenom, vajcia, osolíme, okoreníme, pridáme majoránku, dobre premiesime a necháme odpočívať asi pol hodiny v chlade.
- 2
Medzitým si z koreňovej zeleniny uvaríme vývar.
- 3
Z pripravenej masy formujeme knedlíčky, ktoré hádžeme do vývaru a necháme ich pomaly variť pol hodiny.
- 4
Dôležité je, aby ste si po každom vyformovanom knedlíčku opláchli ruky niekde v pripravenej miske s čistou vodou…takto budú dokonalé.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
*****
@terakota : super nápad, iste sa inšpirovali aj ostatní...dakujem
@marienka 44: máš pravdu, cibuľu som akosi zabudla uviesť...vďaka za upozornenie, ospravedlňujem sa..potrebná je 1 cibuľa