Bavorská Leberknödelsuppe
Autor receptu: archaa
4 porcie |
75 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup- Pečivo namočíme do horúceho mlieka na 45 minút. Na masle si opražíme cibuľu s petžlenovou vňaťou a necháme vychladnúť. K pečivu do misky pridáme mletú pečeň (môžete použiť pol na pol hovädziu a bravčovú), orestovanú cibuľu s petržlenom, vajcia, osolíme, okoreníme, pridáme majoránku, dobre premiesime a necháme odpočívať asi pol hodiny v chlade.
- Medzitým si z koreňovej zeleniny uvaríme vývar.
- Z pripravenej masy formujeme knedlíčky, ktoré hádžeme do vývaru a necháme ich pomaly variť pol hodiny.
- Dôležité je, aby ste si po každom vyformovanom knedlíčku opláchli ruky niekde v pripravenej miske s čistou vodou…takto budú dokonalé.
|