Bavorská Leberknödelsuppe

Autor receptu: archaa

4
porcie
75 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pečivo namočíme do horúceho mlieka na 45 minút. Na masle si opražíme cibuľu s petžlenovou vňaťou a necháme vychladnúť. K pečivu do misky pridáme mletú pečeň (môžete použiť pol na pol hovädziu a bravčovú), orestovanú cibuľu s petržlenom, vajcia, osolíme, okoreníme, pridáme majoránku, dobre premiesime a necháme odpočívať asi pol hodiny v chlade.
  2. Medzitým si z koreňovej zeleniny uvaríme vývar.
  3. Z pripravenej masy formujeme knedlíčky, ktoré hádžeme do vývaru a necháme ich pomaly variť pol hodiny.
  4. Dôležité je, aby ste si po každom vyformovanom knedlíčku opláchli ruky niekde v pripravenej miske s čistou vodou…takto budú dokonalé.