Barónkine rezy

lusy9 - fotkalusy9, 20. septembra 2012

Aj vy máte veľa opadaných jabĺčok a zaváranín plnú špajzu? Čo s nimi? Zlikvidujte ich chutne a rýchlo prípravou tohto koláču ;)

Suroviny

1 kg
150 g
450 g
1 balíček
250 g
4 ks




Postup

  1. 1

    Z múky, žĺtkov, práškového cukru, kypriaceho prášku a Hery vypracujeme cesto, z ktorého odrežeme 1/3 a dáme ju do mraziaka. Zo zvyšných 2/3 vygúľame cesto o veľkosti plechu, na ktorom budeme koláč piecť. Vygúľané cesto uložíme na plech, ktorý netreba mastiť ani vysypovať, lebo cesto je dosť masné.

  2. 2

    Pripravíme si jablkovú plnku. Postrúhané jablká podľa chuti ocukríme a posypeme škoricou. Cesto posypeme strúhankou alebo kokosom a potom natrieme plnku.

  3. 3

    Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a natrieme ho na jablkovú plnku.

  4. 4

    Nakoniec postrúhame navrch odloženú 1/3 cesta. Strúhame na hrubo a nad celým koláčom, aby sa postrúhané kúsky cesta nezlepili.

  5. 5

    Pečieme vo vyhriatej rúre do zhnednutia.

Diskusia k receptu

marienka44
@Lusy9 ,je to vynikajuci stavnaty sezonny kolacik. Ja mam recept presne ako Ty z ceskej Novy, aj od susedky. Rozdiel je len v tom, ze sneh zo 4 bielkov sa vyslaha s 200 g pras. cukru a tak sa navrstvi na vrstvu jablk. Pripadne sa mozu jablka posypat skoricou a orechami. Odporucam, je to rychly a dobry kolacik
astheart
Výborné, znám. Tady jim říkáme Hraběnčiny řezy.
sneica
tento kolacik poznam pod nazvom Grofkin kolac...naozaj chutny...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia