Aj vy máte veľa opadaných jabĺčok a zaváranín plnú špajzu? Čo s nimi? Zlikvidujte ich chutne a rýchlo prípravou tohto koláču ;)
Postup
-
1
Z múky, žĺtkov, práškového cukru, kypriaceho prášku a Hery vypracujeme cesto, z ktorého odrežeme 1/3 a dáme ju do mraziaka. Zo zvyšných 2/3 vygúľame cesto o veľkosti plechu, na ktorom budeme koláč piecť. Vygúľané cesto uložíme na plech, ktorý netreba mastiť ani vysypovať, lebo cesto je dosť masné.
- 2
Pripravíme si jablkovú plnku. Postrúhané jablká podľa chuti ocukríme a posypeme škoricou. Cesto posypeme strúhankou alebo kokosom a potom natrieme plnku.
- 3
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a natrieme ho na jablkovú plnku.
- 4
Nakoniec postrúhame navrch odloženú 1/3 cesta. Strúhame na hrubo a nad celým koláčom, aby sa postrúhané kúsky cesta nezlepili.
- 5
Pečieme vo vyhriatej rúre do zhnednutia.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu