Barónkine rezy

Autor receptu: lusy9

Aj vy máte veľa opadaných jabĺčok a zaváranín plnú špajzu? Čo s nimi? Zlikvidujte ich chutne a rýchlo prípravou tohto koláču ;)

Postup

  1. Z múky, žĺtkov, práškového cukru, kypriaceho prášku a Hery vypracujeme cesto, z ktorého odrežeme 1/3 a dáme ju do mraziaka. Zo zvyšných 2/3 vygúľame cesto o veľkosti plechu, na ktorom budeme koláč piecť. Vygúľané cesto uložíme na plech, ktorý netreba mastiť ani vysypovať, lebo cesto je dosť masné.
  2. Pripravíme si jablkovú plnku. Postrúhané jablká podľa chuti ocukríme a posypeme škoricou. Cesto posypeme strúhankou alebo kokosom a potom natrieme plnku.
  3. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a natrieme ho na jablkovú plnku.
  4. Nakoniec postrúhame navrch odloženú 1/3 cesta. Strúhame na hrubo a nad celým koláčom, aby sa postrúhané kúsky cesta nezlepili.
  5. Pečieme vo vyhriatej rúre do zhnednutia.