Barónkine rezy
Autor receptu: lusy9
Aj vy máte veľa opadaných jabĺčok a zaváranín plnú špajzu? Čo s nimi? Zlikvidujte ich
chutne a rýchlo prípravou tohto koláču ;)
Postup
- Z múky, žĺtkov, práškového cukru, kypriaceho prášku a Hery vypracujeme cesto, z ktorého odrežeme 1/3 a dáme ju do mraziaka. Zo zvyšných 2/3 vygúľame cesto o veľkosti plechu, na ktorom budeme koláč piecť. Vygúľané cesto uložíme na plech, ktorý netreba mastiť ani vysypovať, lebo cesto je dosť masné.
- Pripravíme si jablkovú plnku. Postrúhané jablká podľa chuti ocukríme a posypeme škoricou. Cesto posypeme strúhankou alebo kokosom a potom natrieme plnku.
- Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a natrieme ho na jablkovú plnku.
- Nakoniec postrúhame navrch odloženú 1/3 cesta. Strúhame na hrubo a nad celým koláčom, aby sa postrúhané kúsky cesta nezlepili.
- Pečieme vo vyhriatej rúre do zhnednutia.