Karamelový zákusok

Banoffee Pie

Autor receptu: redakcia

10-12 minút
na 160 °C

Suroviny

Postup

  1. Maslo izbovej teploty vyšľaháme s cukrom. Postupne doň všľahávame vajíčka, musí vzniknúť hladká zmes. Potom pridáme suchú zmes – múku zmiešanú so soľou a kukuričným škrobom. Cesto necháme odležať v chladničke aspoň 2 hodiny.
  2. Potom cesto vyvaľkáme a povykrajujeme formičkami (volajú sa prstene, vyzerajú ako tortové miniformy bez dna) kolieska – dná mištičiek. Z prúžkov cesta urobíme boky mištičiek. Vo formičkách dáme cesto zamraziť na 10 minút. Potom vidličkou popicháme dno, potrieme zľahka žĺtkom a pečieme pri teplote 160 °C približne 10–12 minút do zlata. Tento dezert môžeme urobiť aj ako tortu v jednej veľkej forme.
  3. Krém: Z mlieka a vanilkového pudingového prášku uvaríme hustý puding podľa návodu na balení. Karamelové kondenzované mlieko zmiešame s vychladnutým pudingom.
  4. Vychladnuté mištičky naplníme karamelovým krémom, nakrájanými banánmi, ozdobíme nesladenou šľahačkou. Ak nechceme, aby banány zhnedli, posypeme ich tmavým cukrom a plynovou pištoľou ich opálime, alebo kolieska banánov potrieme citrónovou šťavou.