Karamelový zákusok
Banoffee Pie
Autor receptu: redakcia
Postup- Maslo izbovej teploty vyšľaháme s cukrom. Postupne doň všľahávame vajíčka, musí vzniknúť hladká zmes. Potom pridáme suchú zmes – múku zmiešanú so soľou a kukuričným škrobom. Cesto necháme odležať v chladničke aspoň 2 hodiny.
- Potom cesto vyvaľkáme a povykrajujeme formičkami
(volajú sa prstene, vyzerajú ako tortové miniformy bez dna) kolieska – dná mištičiek. Z prúžkov cesta urobíme boky mištičiek. Vo formičkách dáme cesto zamraziť na 10 minút. Potom vidličkou popicháme dno, potrieme zľahka žĺtkom a pečieme pri teplote 160 °C približne 10–12 minút do zlata. Tento dezert môžeme
urobiť aj ako tortu v jednej veľkej forme.
- Krém: Z mlieka a vanilkového pudingového prášku uvaríme hustý puding podľa návodu na balení. Karamelové kondenzované mlieko zmiešame s vychladnutým pudingom.
- Vychladnuté mištičky naplníme karamelovým krémom, nakrájanými banánmi, ozdobíme nesladenou šľahačkou. Ak nechceme, aby
banány zhnedli, posypeme ich tmavým cukrom a plynovou pištoľou ich opálime, alebo kolieska banánov potrieme citrónovou šťavou.
|