Bangkocké opekané rezance

Miloš Jančovič
šéfkuchár hotela Magnólia v Piešťanoch, 19. novembra 2010
Bangkocké opekané rezance
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Suroviny

600 g
500 g
 pár kvapiek
1/2 pl , riedka
1 KL
1 ks
150 g
250 g
100 g
1 ks
400 g
2 PL




Postup

  1. 1

    Do studenej vody na 10 minút namočíme cestoviny. Potom ich zalejeme a odložíme bokom. Nakrájame zeleninu a kuracie prsia na tenké rezance. Rozpálime dve lyžice oleja vo woku alebo inej veľkej panvici.

  2. 2

    Rozmixujeme vajíčko a vylejeme na panvicu. Keď začne praženica hustnúť, pridáme mäso a pražíme 3 – 4 minúty, záleží na veľkosti kuracích kúskov. Priamo do panvice pridáme cestoviny.

  3. 3

    Všetko poriadne premiešajme alebo prehádžeme. Dochutíme lyžičkou cukru, šplechom rybacej omáčky a sójovej omáčky. Nakoniec pridávame zeleninu. Povaríme, aby sa zelenina zohriala, ale pritom si zachovala krehkosť.

Diskusia k receptu

vcelka
Konečne si niekto spomenul na to, že cestoviny nie sú len talianske, ale práve naopak, do Talianska prišli z Ázie...
zinnajdha
čo najskôr urobím , všetci máme veľmi radi ryžové rezance...a už sa na ne teším !




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia