Bangkocké opekané rezance
Miloš Jančovič
šéfkuchár hotela Magnólia v Piešťanoch, 19. novembra 2010
šéfkuchár hotela Magnólia v Piešťanoch, 19. novembra 2010
Foto: Pravda - Robert Hüttner
Postup
-
1
Do studenej vody na 10 minút namočíme cestoviny. Potom ich zalejeme a odložíme bokom. Nakrájame zeleninu a kuracie prsia na tenké rezance. Rozpálime dve lyžice oleja vo woku alebo inej veľkej panvici.
- 2
Rozmixujeme vajíčko a vylejeme na panvicu. Keď začne praženica hustnúť, pridáme mäso a pražíme 3 – 4 minúty, záleží na veľkosti kuracích kúskov. Priamo do panvice pridáme cestoviny.
- 3
Všetko poriadne premiešajme alebo prehádžeme. Dochutíme lyžičkou cukru, šplechom rybacej omáčky a sójovej omáčky. Nakoniec pridávame zeleninu. Povaríme, aby sa zelenina zohriala, ale pritom si zachovala krehkosť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
www.biokamo.sk/specificke-oleje/Ry%C5%BEov%C3%BD-olej-...