Bandurky na kvašno s veselou príhodou fotorecept

stefanm - fotkastefanm, 4. marca 2013
Bandurky na kvašno s veselou príhodou (fotorecept)
Foto: stefanm

Jedná sa o "obyčajné" zemiaky na kyslo obohatené o produkty uložené v mrazničke , ktoré je potrebné zúžitkovať, lebo jar sa blíži a je Zobraziť celý popisJedná sa o "obyčajné" zemiaky na kyslo obohatené o produkty uložené v mrazničke , ktoré je potrebné zúžitkovať, lebo jar sa blíži a je potrebne mať priestor na nové , čerstvé veci . No a "veselá" príhoda je pridaná, samozrejme, až na záver . :)

10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

10 ks
2-3 hrste
4-5 lístky
1 téglik
2 PL




Postup

  1. 1

    Očistené a na kocky narezané zemiaky varíme spolu s fazuľkou a nakrájaným cesnakom v posolenej vode ochutenej koreninami .

    Bandurky na kvašno s veselou príhodou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    V smotane rozmiešame múku a ...

    Bandurky na kvašno s veselou príhodou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    ... pridáme k uvareným zemiakom .

    Bandurky na kvašno s veselou príhodou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Premiešame , krátko povaríme a podávame .

    Bandurky na kvašno s veselou príhodou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Ako prílohu som zvolil vajíčko na hniličku lebo ...

    Bandurky na kvašno s veselou príhodou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    ... je pôstne obdobie . Mimo pôstu podávam s upečenou klobáskou , párkom alebo duseným mäsom .

    Bandurky na kvašno s veselou príhodou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    No a vtipná príhoda : Pretože mi momentálne môj zdravotný stav neumožňuje vychutnať jedlo tým , že ho zapijem pivom , tak som sa rozhodol , že si pripravím nápoj vo vianočnom darčeku - výrobniku sódy a limonády "Sodastreem". Lenže , človek sa nemá púšťať do vecí ktoré nevie . Ja a sóda . !!! Nakoniec to dopadlo tak , že som fľašu do výrobnika slabo pritiahol a celé aj s tým sladkým svinstvom čo som tam pridal mi vystreklo na pol kuchyne . Čo sa týka domáceho oblečenia , s tým som si poradil , nenápadne som ho šupol do prádla na pranie , horšie to bolo s vysvetľovaním , že prečo je v kuchyni taká lepkavá podlaha . Takže , priateli pivári , nepúšťajte sa do sódy !!! Sóda škodíííí !!! Aj na podlahu !!! :)

    Bandurky na kvašno s veselou príhodou (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

cesminaz
Mnam vyzera to dobre,cesnak medvedi atd.dokopy pasujuce ingrediencie :-) Toje vlastne nieco ako "Privarok" nie?-sa mi zda,ukladam kk
radost
toto jedlo rada mám..teraz vydrankám-
aspoň to vajíčko nahniličku-môjbožíčku!!
pošli aspoň za lyžičku..
inak mám slzy nakrajíčku...:-)))
ale..dobre..z požiadavky zľavím:
sama si tú hniličku spravím...:-))
už aj ho varím...
1x lianka
angast
a celkom ťa to vzrušilo. Aj afataga to zbadala. Recept výborný a ani
som nevedel o zmrazovaní med. cesnaku. Mám ho rád , kolegyňa mi ho nosievala , no musím zistiť kde rastie. Prosím ťa mrazíš celé listy, alebo ho krájaš do nejakej formičky?
enerrgizer
...zemiaky na kyslo môžem a už sme dlho nemali, takže vďaka za pripomenutie :) Medvedí cesnak mrazím aj ja a už sa teším na jarný zber. A ešte dobrá rada na záver...do sodasteramu sa môže dávať len čistá voda, príchute a sirupy až keď je sóda hotová :) možno preto ten výbuch...
medovnicek
na bandurkách by som si ja osobne pochutila a k tej veselej príhode - no spríjemnil si mi večer úsmevnou príhodou, to je tak, keď pivár ide vodu piť:):):)
violetacamorova
Bandurky nakvašno s takým vajíčkom sú báseň. Ja ich mám radšej jak dajakým mäskovým produktom. A ten prístroj to ďas jeden, ked ce tak poochľaptal i calu novu šumnu kuchňu. :)
aroooo
recept uložený, a silne uvažujem, či ten pekelný prístroj kúpim, keď ty s ním máš problém už od počiatočnej inštalácie.....::::----)))))
ariela6
Stefan kde si zobral ten cesnak medvedi ja ho zhanam vo všetkych zahranictvach u nas v okoli a nikde ho nemaju ak maš naviše pošli budem rada myslim na sadenie do zahrady
kimlo
Dobrý nápad, pripomenul si mi že mám aj ja medvedí cesnak v mrazáku, aspoň ho zúžitkujem, Tiež ho mám posekaný naložený v olivovom oleji, dobrá vec na cestoviny alebo do šalátu.
stefanm
...som rád , že sa vám tento príspevok páčil a , že ste sa aspoň trochu v tomto čase neistoty a výtlkov pobavili . @ariela - medvedí cesnak mi nosí na jar manželka a jej to nosí , vraj(!) , kamarátka ale mňa to nezaujíma odkiaľ ho má . Výborný je čerstvý , ako píše @kimlo , do rôznych šalátov . Keď ho mám veľa , tak len opláchnem , nechám preschnúť a v mikroten sáčku vložím do mrazničky . Zaujímavý môže byť aj naložený v oleji . Ja som to ešte nerobil .
Čo sa týka tej sódy tak ja som s tým "prístrojom" na výrobu vody spokojný . To , že ma ostriekal je moja chyba a jeho šikovnosť . Neprečítal som si návod (šak načo?!?!) a @enerrgizer mi poradil , že tie príchute sa dávajú až do sódy dosť neskoro !!! No ale možno to pomôže niekomu inému . Keď sa mi zase niečo zaujímavé prihodí a stihnem to zachytiť tak sa s vami o to podelím . Zabávajte sa pri varení . Jedlo bude chutnejšie a veselšie .
Ráno som cestoval autobusom a všetci v ňom sa mračili . A veselo nastalo až keď na ďalšej zastávke vbehla do dverí mladá slečna a v ruke mala sáčok smetia čo cestou z domu zabudla vyhodiť do kontajnéra . Odrazu to v autobuse zašumelo a už bolo veselo . Humor k práci patrí!!!
angast
kolegyňa v práci : dnes ráno sa asi všetci dobre vyspali. Každý usmiaty aj v mestskej doprave veselá nálada .Keď sme jej však ukázali zrkadlo dostala farbu, ako keby použila rýchlosoľ. Hlava plná nátačiek a nik ju neupozornil . Veselá nálada ju prešla , ale o chvíľu sa vrátila.
janger
No to by bola polievka (omacka?) pre mna! Mnamiiii. Mraznicku mam taku natrieskanu, treba tiez vyprazdnit. Ale ked ja tak rada skladujem, ako skrecok:-). Medvedi cesnak mam len suseny. Ale aj ten sa da iste pouzit. Tiez som sa zasmiala tvojej 'nehode'. A podlahu si preco neumyl ;-)? To si nechal pre manzelku, co ;-)?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia