Bandurky na kvašno s veselou príhodou (fotorecept)

Autor receptu: stefanm

Jedná sa o "obyčajné" zemiaky na kyslo obohatené o produkty uložené v mrazničke , ktoré je potrebné zúžitkovať, lebo jar sa blíži a je potrebne mať priestor na nové , čerstvé veci . No a "veselá" príhoda je pridaná, samozrejme, až na záver . :)

10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Očistené a na kocky narezané zemiaky varíme spolu s fazuľkou a nakrájaným cesnakom v posolenej vode ochutenej koreninami .
  2. V smotane rozmiešame múku a ...
  3. ... pridáme k uvareným zemiakom .
  4. Premiešame , krátko povaríme a podávame .
  5. Ako prílohu som zvolil vajíčko na hniličku lebo ...
  6. ... je pôstne obdobie . Mimo pôstu podávam s upečenou klobáskou , párkom alebo duseným mäsom .
  7. No a vtipná príhoda : Pretože mi momentálne môj zdravotný stav neumožňuje vychutnať jedlo tým , že ho zapijem pivom , tak som sa rozhodol , že si pripravím nápoj vo vianočnom darčeku - výrobniku sódy a limonády "Sodastreem". Lenže , človek sa nemá púšťať do vecí ktoré nevie . Ja a sóda . !!! Nakoniec to dopadlo tak , že som fľašu do výrobnika slabo pritiahol a celé aj s tým sladkým svinstvom čo som tam pridal mi vystreklo na pol kuchyne . Čo sa týka domáceho oblečenia , s tým som si poradil , nenápadne som ho šupol do prádla na pranie , horšie to bolo s vysvetľovaním , že prečo je v kuchyni taká lepkavá podlaha . Takže , priateli pivári , nepúšťajte sa do sódy !!! Sóda škodíííí !!! Aj na podlahu !!! :)