Banány v parížskom kréme (fotorecept)

Autor receptu: mataliptak

Najobľúbenejší dezert mojho manželíčka ... :-D

Postup

  1. Smotanu dáme do hrnca, nalámeme k nej čokoládu a pridáme maslo a práškový cukor.
  2. Dáme to na sporák variť na slabom ohni do zhustnutia, za stáleho miešania ... od vretia asi 2 minúty ...
  3. Uvarený krém dáme do chladničky aspoň na 5 - 6 hodín, ale najlepšie cez noc ... na druhý deň si dáme krásne hustý a veeeľmi chutný krém do vysokej misy na šlahanie ...a pripravíme si formu, do ktorej to budeme dávať, lebo potom už nato nebude čas .... :-D
  4. Želatínu si nasypeme k 250 ml teplého mlieka, zamiešame chvíľku ... necháme chvíľku postáť a zatiaľ si vyšľaháme krém ...
  5. K vyšľahanému krému nalejem pripravenú želatínu .....
  6. a teraz to znova mixérom zamiešame ....
  7. No a teraz musíme pracovať rýchlo, lebo to za chvíľku veľmi zhustne ... ak použijeme formu na srnčí chrbát, tak by mala byť vystlaná potravinárskou fóliou ... ja som použila formu z tupperware, ale mala som trošku problém s vyklopením ... na spodok formy si nalejeme trochu krému, na krém poukladáme BE-BE keksy a banány .... moje keksy boli kakaové, lebo nemali mliečne, tak tam veľmi nevyniknú ...
  8. a teraz nalejeme zvyšný krém, ale asi to už pojde ťažšie, tak formu potrasieme, aby to sadlo ... a úplne na koniec poukladáme zase keksy ...
  9. dáme to takto do chladničky do druhého dňa ... vyklopíme ... ja som mala malé problémy s vyklopením ...
  10. ale nakoniec som si jemne pomohla nožíkom a išlo to :-) trošinku mi to zdeformovalo tvar, ale na výstavu to nešlo a bolo to spapané co by dup ... :-D
  11. no a už len nakrájať a dobrú chuť ... :-)