Banánový koláčik

Autor receptu: myshull

Výborný koláč, pre deti aj dospelých. Na stole nevydrží veľmi dlho, teda aspoň u nás nie :)

30 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Najskôr si pripravíme cesto: dopenista vymiešame žltka s kryšťáľovým cukrom, pomaly pridáme vodu, olej, múku, kakao a prášok do pečiva. Na jemno vyšľaháme z bielkov sneh a vmiešame ho do zmesy (primiešavame ho veľmi jemne a opatrne, po lyžičkách, aby nám cesto zostalo nadýchané). Plech si buď vymastíme, alebo použijeme papier na pečenie (je to jednoduchšie), vylejeme naň cesto a v predhriatej trúbe na 200 stupňov pečieme tak 20-25 minút.
  2. Teraz prejdeme na plnku: Podľa návodu uvaríme puding a necháme ho vychladnúť. maslo vymiešame s cukrom na jemnú hmotu a pridáme do nej tvaroh. postupne po lyžičkách pridávame vychladnutý puding. vyšľaháme šľahačkovú smotanu a vmiešame do pripravenej zmesy.
  3. Keď máme cesto dopečené a vychladnuté, nakrájame banány na hrubšie kolieska (kludne aj 1-1,5cm) a poukladáme ich na hotové cesto. pripravený pudingovo-tvarohovo-šľahačkový krém natrieme na banány. nakoniec môžme ozdobiť buď strúhanou čokoládou, čokoládovými alebo farebnými "paličkami", taktiež strúhanými orechmi, fantázii sa medze nekladú :)