Banánový chlebík
Banánový chlebík

Banánový chlebík

Michal Prokop
šéfcukrár a majiteľ kaviarne Suncafé v Bratislave–Petržalke, 14. apríla 2021
Banánový chlebík
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
35–40 minút
na 170 °C

Suroviny

360 g veľmi zrelé
360 g
400 g
3 ks
5 g
20 g
120 g
95 g




Postup

  1. 1

    Nakrájané banány dáme do misky, roztlačíme, zmiešame s cukrom, postupne pridávame vajíčka a suché ingrediencie. Potom pomaly vmiešame mlieko a nakoniec olej.

  2. 2

    Rúru vyhrejeme na 170 stupňov, cesto vylejeme do formy, napríklad na srnčí chrbát, alebo z papiera na pečenie urobíme výstelku do formy na terinu.

  3. 3

    V tekutom ceste urobíme ryhu špajdľou, bude sa pekne otvárať. Pečieme asi 35–40 minút, musíme sledovať stupeň upečenia tak, že do cesta picháme priebežne špajdľu. Ak je suchá, chlebík vyberieme, vyklopíme a nakrájame.

Diskusia k receptu