Banánový chlebík
Michal Prokop
šéfcukrár a majiteľ kaviarne Suncafé v Bratislave–Petržalke, 14. apríla 2021
šéfcukrár a majiteľ kaviarne Suncafé v Bratislave–Petržalke, 14. apríla 2021
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
35–40 minút
na 170 °C
na 170 °C
Postup
-
1
Nakrájané banány dáme do misky, roztlačíme, zmiešame s cukrom, postupne pridávame vajíčka a suché ingrediencie. Potom pomaly vmiešame mlieko a nakoniec olej.
- 2
Rúru vyhrejeme na 170 stupňov, cesto vylejeme do formy, napríklad na srnčí chrbát, alebo z papiera na pečenie urobíme výstelku do formy na terinu.
- 3
V tekutom ceste urobíme ryhu špajdľou, bude sa pekne otvárať. Pečieme asi 35–40 minút, musíme sledovať stupeň upečenia tak, že do cesta picháme priebežne špajdľu. Ak je suchá, chlebík vyberieme, vyklopíme a nakrájame.
Tiež banánový chlebík:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu