Bezlepkový banánový chlebík
Bezlepkový banánový chlebík

Banánový chlebík z pohánkovej múky bez lepku

novalim - fotkanovalim, 16. októbra 2020. Komerčný recept.
Banánový chlebík z pohánkovej múky bez lepku
Foto: novalim

Banánový chlebík sa stal aj v našich končinách veľmi obľúbeným. Na raňajky, na večeru alebo ako sladká bodka za dobrým obedom – kto by mu povedal nie? My sme pre vás tentoraz pripravili skvelý recept na banánový chlebík z pohánkovej múky Novalim. Možno práve teraz, na jeseň, vám dobre padne, keď si budete vychutnávať šálku teplého čaju alebo dobrej kávy.
Zdroj: https://novalim.net/bananovy-chlebik-pohankovej-muky-bez-lepku/

8-10
porcií
10 minút
príprava
35 minút
na 175 °C

Suroviny

5 PL
3 ks zrelý
3 ks
8 PL mleté
1/2 hrnčeka
1 ČL
1/2 ČL
1 ČL
 hrsť
na ozdobu

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Banány roztlačíme vidličkou na kašu, pridáme vajíčka a kokosový olej v tekutom stave a všetko spolu rozmixujeme. Všetky suché suroviny spolu dobre premiešame. K suchej zmesi prilejeme mokrú a vymiešame hladké cesto. Nakoniec do cesta jemne vmiešame sušené brusnice.

  2. 2

    Formu na chlebík vystelieme papierom na pečenie a vylejeme do nej cesto. Chlebík pečieme vo vyhriatej rúre na 175 °C približne 35 minút. Pred podávaním posypeme banánový chlebík kokosovými hoblinami.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 0 komentáre