Bezlepkový banánový chlebík

Banánový chlebík z pohánkovej múky bez lepku

Autor receptu: novalim

Banánový chlebík sa stal aj v našich končinách veľmi obľúbeným. Na raňajky, na večeru alebo ako sladká bodka za dobrým obedom – kto by mu povedal nie?* My sme pre vás tentoraz pripravili skvelý recept na banánový chlebík z pohánkovej múky Novalim. Možno práve teraz, na jeseň, vám dobre padne, keď si budete vychutnávať šálku teplého čaju alebo dobrej kávy.

8-10
porcií
10 minút
príprava
35 minút
na 175 °C

Postup

  1. Banány roztlačíme vidličkou na kašu, pridáme vajíčka a kokosový olej v tekutom stave a všetko spolu rozmixujeme. Všetky suché suroviny spolu dobre premiešame. K suchej zmesi prilejeme mokrú a vymiešame hladké cesto. Nakoniec do cesta jemne vmiešame sušené brusnice.
  2. Formu na chlebík vystelieme papierom na pečenie a vylejeme do nej cesto. Chlebík pečieme vo vyhriatej rúre na 175 °C približne 35 minút. Pred podávaním posypeme banánový chlebík kokosovými hoblinami.