Bezlepkový banánový chlebík
Banánový chlebík z pohánkovej múky bez lepku
Autor receptu: novalim
Banánový chlebík sa stal aj v našich končinách veľmi obľúbeným. Na raňajky, na večeru alebo ako sladká bodka za dobrým
obedom – kto by mu povedal nie?* My sme pre vás tentoraz pripravili skvelý recept na banánový chlebík z pohánkovej múky
Novalim. Možno práve teraz, na jeseň, vám dobre padne, keď si budete vychutnávať šálku teplého čaju alebo dobrej kávy.
8-10 porcií |
10 minút príprava |
35 minút na 175 °C |
Postup
- Banány roztlačíme vidličkou na kašu, pridáme vajíčka a kokosový olej v tekutom stave a všetko spolu rozmixujeme. Všetky suché suroviny spolu dobre premiešame. K suchej zmesi prilejeme mokrú a vymiešame hladké cesto. Nakoniec do cesta jemne vmiešame sušené brusnice.
- Formu na chlebík vystelieme papierom na pečenie a vylejeme do nej cesto. Chlebík pečieme vo vyhriatej rúre na 175 °C približne 35 minút. Pred podávaním posypeme banánový chlebík kokosovými hoblinami.