"Ólala".. to boli moje prvé slová po zahryznutí do tohto koláča. Prvý krát som vyskúšal kombináciu banánov s gaštanovým pyré a so slivkami. O Zobraziť celý popis"Ólala".. to boli moje prvé slová po zahryznutí do tohto koláča. Prvý krát som vyskúšal kombináciu banánov s gaštanovým pyré a so slivkami. O tunning v lahodnosti sa postaralo mascarpone. Musím uznať, že si veľmi dobre sadli a vytvorili honosný, veľmi sýty koláč. :)
porcií
príprava
na 175 °C
Suroviny
| 300 g zrelé |
|
| 100 g |
|
| 150 g |
|
| 100 g rozpustené |
|
| 100 g |
|
| 100 g |
|
| 125 g |
|
| 250 g |
|
| 1 ČL |
|
| 2 ks domáce |
|
| štipka |
|
| štipka |
|
| štipka |
|
Postup
-
1
V miske zmiešame múky s kypriacim práškom, škoricou, muškátovým orieškom a soľou. Pridáme nastrúhané banány a gaštanové pyré. Potom ostatné suroviny. Dobre vymiešame.
- 2
Zmes vylejeme do maslom vymastenej a kukuričnou múkou vysypanej tortovej formy. Na vrch poukladáme slivky a pečieme približne hodinu pri 175ºC. Špajdľou skontrolujeme či je upečený. Koláč môžeme podávať so slivkami, ktoré nám zvýšili
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu