Banana bread - banánový chlebík

canadabc - fotkacanadabc, 3. novembra 2012
Banana bread - banánový chlebík
Foto: canadabc

Vzdy ked nam zvysia banany alebo su uz zhnednute robievam tento chlebik..Banany davam do mrazaku a ked nazbieram dostatok tak ich pouzijem na tento Zobraziť celý popisVzdy ked nam zvysia banany alebo su uz zhnednute robievam tento chlebik..Banany davam do mrazaku a ked nazbieram dostatok tak ich pouzijem na tento chutny chlebik

15 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

4 ks
1 pohár
1 pohár
1 pohár
3 poháre
1 ks
1 lyžička
1/2 lyžička
1 pohár
1 pohár
6 ks
1 citrón




Postup

  1. 1

    Vajicka si vyslahame s cukrom do penista. Pridame pohar oleja a rozmixovane banany. V miske si pripravime muku, prasok do peciva, sodu bikarbonu, sol, posekane orechy premiesame a vmiesame do bananovej masy. Ak mame pridame aj cokoladove chipsy. Nakoniec pridame pohar mlieka a zamiesame.

  2. 2

    Srnci chrbat si vymastime olejom a posypeme mukou a vlejeme pripravenu masu. Mne vyslo na 2 srncie chrbaty a babovkovu formu. Ak mate muffinkovy plech tak tiez su z tohto cesta vyborne muffinky. Dame do truby na 180C asi 60 min...alebo ked je cesto v strede upecene a nelepi sa na sparatko.

    Banana bread - banánový chlebík - obrázok 2

Diskusia k receptu

wevewe
Banana bread mam velmi rada. Doteraz ma nenapadlo banany mrazit. Dakujem za tip
babav
Je to vyborny stavnaty kolacik. Peciem vzdy ked mam prezrete banany,s troska rozdielnym pomerom ingrediencii....pouzivam presne take ako su uvedene v tvojom recepte ,iba namiesto mlieka pridavam kyslu smotanu.Rada ho peciem v babovkovej forme ,lebo je po upeceni vzhladovo krajsi ;-)
helca103
ja si banány tiež mrazím a potom používam do koláčov. Tvoj recept sa mi veľmi páči....
astheart
Peču podobný. Ingredience bych musela zkontrolovat, protože mám recept v imperiálních mírách. Jedna britská továrna na mouku vydává už kolem padesáti let každoročně malé brožurky s recepty. Kamarádka v Anglii jich má pěknou hromádku, ještě některé i po své mamince. Jednou vzala i pro mě, takže jednu doma mám a recept mám právě odtamtud. Ale zkusím samozřejmě i ten tvůj! :)
valeri
Ešte som takýto chlebík nepiekla, ale zaujal ma, možno vyskúšam.
marikafil
Ja mám podobný recept, čo bol pridaný k mojej pekárni chleba - a v nej sa aj pečie, je veľmi dobrý, šťavnatý a vždy má veľký úspech. A páči sa mi, že celé to trvá len 1 hodinu a 22 minút, myslím miešanie aj pečenie. Takže taká rýchlovka.
evanaaa
Zdá sa jednoduchý, ale dobrý, páči sa mi viac variant pečenia - muffinky by mi aj vyhovovali. Prkvapilo ma to mrazenie banánov, keďže všade čítam, že banány s anemajú dávať do chladničky a tu sú dokonca v mrazničke....?
canadabc
Tie banany v mraznicke uplne stmavnu a tiez je vyraznejsia ta chut prezretych bananov...a take su najlepsie na tento recept...ale ak mate aj prezrete banany nemrazene tie su tiez super.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia