Balkánska sarma s klobásou a údeným mäsom

Autor receptu: redakcia

Postup

  1. Slaninu nakrájanú na kocky osmažíme a opečieme na nej nahrubo mleté mäso. Opečené mäso zmiešame s posekanou petržlenovou vňaťou, korením, ryžou, surovým vajcom, osolíme a plníme – balíme do sparených kapustných listov.
  2. Dno kastróla vymastíme olejom, dáme naň vrstvu kyslej kapusty, na kapustu nakladieme závitky, pridáme na plátky nakrájanú klobásu, plátky údeného mäsa, posypeme posekanou cibuľou a petržlenom a povrch prekryjeme celými kapustnými listami.
  3. Prelejeme vývarom alebo vínom a dusíme na miernom ohni alebo v rúre dve hodiny. Pol hodiny pred dopečením môžeme zaliať paradajkovoušťavou alebo jogurtom. Podávame s ryžou alebo chlebom.