Balíčky z červenej kapusty, plnené teplým šalátom z červenej šošovice, hríbov a bizalmov (fotorecept

frezia - fotkafrezia, 9. novembra 2014
Balíčky z červenej kapusty, plnené teplým šalátom z červenej šošovice, hríbov a bizalmov (fotorecept
Foto: frezia

Je to zaujimave jedlo z vegetarianskej kuchyne, vhodne aj ako priloha k roznym mäsam.

2
porcie
30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 veľké ks
1 ks (dula)
100 g
100 g
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Oblansirujeme si dva velke listy cervenej kapusty, aby sa nam dali robit balicky, cibulu pokrajame na kocky, sosovicu si uvarime. Sosovica je velmi rychlo hotova, staci do 10 minut na celkom malom plameni. Hriby si tiez pokrajame nadrobno, natrhame si listky tymianu. Bizalm prekrojime, odstranime jadernik, polovicu pokrajame na kocky a polovicu na mesiaciky.

    Balíčky z červenej kapusty, plnené teplým šalátom z červenej šošovice, hríbov a bizalmov (fotorecept - obrázok 1
  2. 2

    V panvici rozohrejeme olej, pridame nakrajanu cibulu, trocha ju poprazime, pridame hriby a o chvilu aj nakrajany bizalm. Posolime, pokorenime cerstvo namletym korenim, pridame uvarenu sosovicu, pokvapkame citronom a pridame natrhane listky tymianu.

    Balíčky z červenej kapusty, plnené teplým šalátom z červenej šošovice, hríbov a bizalmov (fotorecept - obrázok 2
  3. 3

    Rozprestrieme kapustove listy, naplnime ich teplym salatom z panvice a urobime balicky. Asi polovica salatu este zostane, ten pouzijeme neskor.

    Balíčky z červenej kapusty, plnené teplým šalátom z červenej šošovice, hríbov a bizalmov (fotorecept - obrázok 3
  4. 4

    Odporucam tie listy nechat v tej horucej vode trocha dlhsie a vyskusat, ci su uz mäkke, lebo s tvrdymi sa velmi zle pracuje.

    Balíčky z červenej kapusty, plnené teplým šalátom z červenej šošovice, hríbov a bizalmov (fotorecept - obrázok 4
  5. 5

    V panvici znova zohrejeme trocha oleja, vlozime balicek, (ked sa zmestia aj dva) pridame mesiaciky bizalmu, mozeme podliat trochou zeleninoveho vyvaru, prikryjeme a asi desat minut podusime.

    Balíčky z červenej kapusty, plnené teplým šalátom z červenej šošovice, hríbov a bizalmov (fotorecept - obrázok 5
  6. 6

    Na spodok velkeho hlbokeho taniera dame salat z panvice, na salat polozime balicky, dokola poukladame mesiaciky bizalmu, ozdobime citronom a cerstvym tymianom. Je to zaujimave vegetarianske jedlo, ale nakolko my nie sme vegetariani, mali sme k tomu Saltimboccu alla romana. Recept som pridala uz skor. http://varecha.pravda.sk/recepty/saltimbocca-alla-romana-fotorecept/42225-recept.html

    Balíčky z červenej kapusty, plnené teplým šalátom z červenej šošovice, hríbov a bizalmov (fotorecept - obrázok 6

Diskusia k receptu

sracz
Zaujímavá kombinácia a krásna prezentácia Tvojeho chutného ***** rcp milá @frezia hodná nasledovania!
katka78
Naozaj zaujímavé. Ja teda rovno priznám, že to variť nebudem, ale ponúknuť by som sa nechala, ani prehovárať by ma nebolo treba, jedlo a mi pozdáva.
frezia
Mily @sracz , dakujem pekne za tvoj velmi mily komentar, aj hviezdicky. @katka78 , dakujem za nahliadnutie. Viem, to nie je recept na kazdodenne varenie, ale je velmi zdravy a ta kombinacia bizalmu, sosovice, hribov, je velmi zaujimava. Ja rada vyskusam nieco nove a tie bizalmy zostali akesi zabudnute... Nasla som vsak vela receptov s nimi a postupne ich vyskusam.
lacquer
Duly sú naozaj zabudnuté, u nás ich predávajú sem-tam na trhu staré babky, to som vždy vytešená, ale už sa to stáva vzácnosťou a teším sa, keď sa mi podarí pred susedovým domom nejakú dulu nájsť v tráve. Recept je veľmi zaujímavý, určite ho v dohľadnej dobe vyskúšam.
frezia
@lacquer , ano objavili sa zase po dlhom case. Moja mama ich davala kedysi v spalni na skrinu, cela izba od nich vonala. Robievala z nich aj kompoty. Budem rada, ked recept vyskasas. Dakujem za komentar.
elixir
Perfektné ... toto som prepásla, ale už našla. :) Kde sa Ti podarilo dulu zohnať? :)
frezia
Ahoj @elixir , dakujem za komentar, dulu maju vsade u Turka. Odporucam kapustu dlhsie nechat v horucej vode, aby sa s nou lepsie pracovalo. Zelam ti pekny den.
pusta1
dala by som si povedať:-)
to vyzerá byť úžasne chutné a zároveň efektné :-)
veľmi kreatívne, nádherné foto :-)))
*****