Baklažánové pizze vegan-bezlepkové (fotorecept)

Autor receptu: lif

Vhodné ako predkrm, hlavné jedlo alebo ako občerstvenie na párty

2-3
porcie
15 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Postup

  1. Baklažán nakrájame na cca 1cm hrubé plátky. Osolíme a necháme asi 20 minút ,,vypotiť,,.
  2. Odležané plátky baklažánu poutierame a poukladáme na plech vystlaný pečiacim papierom. Každý plátok potrieme olivovým olejom, okoreníme,nposypeme oregánom alebo bylinkami podľa chuti. Takto ich vložíme do rúry na 180°C a pečieme asi 13-15 minút. Dávame pozor aby neboli veľmi mäkké. Medzitým si osmahnem na panvici šampiňóny.
  3. Potom baklažány vyberieme a potrieme zmesou na pizzu alebo kečupom. Pridáme na plátky nakrájané cherry paradajky, šampiňóny, olivy, kukuricu alebo čokoľvek, čo máte radi. Posypeme nastrúhaným syrom. Ja som použila vegánsky.
  4. Potom baklažány vrátime do rúry kým sa syr neroztečie. (ak použijete taktiež vegánsky ako ja tak stačí tak na 5 minút).
  5. Na záver môžme posypat čerstvou bazalkou alebo pažítkou. Podávame s bagetkou, chlebíkom, k vínku alebo len tak. Dobrú chuť!