Baklažánové frikasé

Autor receptu: taxitaxi

Toto jedlo sme s priateľkou jedli na wellness v Patinciach a veľmi nám chutilo.Presný recept sme nedostali,ale podľa ingrediencií sme to doma skúsili a mňam :-) Kto má rád baklažán, príde si na svoje.

4
porcie
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Baklažán si nakrájame na kolieska,posolíme ich a necháme odležať.Pokrájame si cibuľu,papriku na pásiky a šampiňony na plátky.
  2. Baklažán osušíme a pokrájame na pásiky.Spolu s paprikou,hubami a korením dusíme.Keď zelenina zmäkne,pridáme zátrepku s múky a smotany a necháme prejsť varom.Ako prílohu sme použili kolienka.
  3. Namiesto grilovacieho korenia môžete použiť iné podľa vlastnej chuti.Skúšal som aj s kyslou smotanou je to tiež výborné.Dobrú chuť :-)