Baklažánové frikasé
Autor receptu: taxitaxi
Toto jedlo sme s priateľkou jedli na wellness v Patinciach a veľmi nám chutilo.Presný
recept sme nedostali,ale podľa ingrediencií sme to doma skúsili a mňam :-) Kto má rád
baklažán, príde si na svoje.
4 porcie |
15 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Baklažán si nakrájame na kolieska,posolíme ich a necháme odležať.Pokrájame si cibuľu,papriku na pásiky a šampiňony na plátky.
- Baklažán osušíme a pokrájame na pásiky.Spolu s paprikou,hubami a korením dusíme.Keď zelenina zmäkne,pridáme zátrepku s múky a smotany a necháme prejsť varom.Ako prílohu sme použili kolienka.
- Namiesto grilovacieho korenia môžete použiť iné podľa vlastnej chuti.Skúšal som aj s kyslou smotanou je to tiež výborné.Dobrú chuť :-)