Baklažánová paštéta s Fetou (fotorecept)

Autor receptu: eldina

chutné a zdravé, čo viac si želať?..:) ..(neviem odolať baklažánom, ked sú v v akcii / teraz napr. 0,85€/, potom už len zháňam fajnové recepty)

40 minút
príprava
35 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. trúbu predhriať na 190°C, baklažány umyť, končeky odrezať , baklažán prekrojiť na polovicu, cesnak očistiť a položiť na baklažán ..dať na plech, vystlaný papierom na pečenie.....po pol hodine pečenia baklažán dať von z trúby, cesnak odložiť, baklažán pokvapkať pár kvapkami olivového oleja a ešte cca 10 minút piecť..
  2. medzitým si dať do choppera/či iný mixér/ feta syr, pažítku, upečený cesnak, petržlenovú vňať..baklažán po upečení nechať vychladnúť, stiahnuť z kože, všetko spolu vymixovať ...
  3. aby mi baklažán skôr vychladol, stiahla som ho s papierom na pečenie z plechu, po chvíli stiahla kožu a nakrájala na drevenej doske...do "paštéty" môžte pridať aj pár kvapiek citrónovej šťavy, vlašské orechy, tahini pastu (vtedy pripomína hummus/ či sušené paradajky...vo fľaške mám paštétu, zaliatu trochou olivového oleja, takto vydrží v chladničke aj týždeň../aj ked u mňa asi nie/..:))