Baklažánová nátierka (fotorecept)

Autor receptu: dorisa

Super zeleninová nátierka. Dávam ju vnučke na desiatu.

6
porcií
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pripravíme si baklažán nakrájame ho na plátky hrubé cca 7mm a cibuľu. Osolíme.
  2. Na grilovacej panvici ugrilujeme najprv baklažán...
  3. ...potom plátky cibule.
  4. Necháme vychladnúť.
  5. Namočili sme si aj slnečnicové semienka, ktoré zlejeme.
  6. Suroviny na nátierku dáme do vyššej nádoby
  7. Tyčovým mixérom zmes baklažánu a cibule mixujeme spolu s namočenými semiačkami, pridáme aj sušené paradajky. Nátierka je hotová.
  8. Podávame s chlebíkom. Dobrú chuť.