Bábovka zo špaldových vločiek

alicina - fotkaalicina, 24. apríla 2013
Bábovka zo špaldových vločiek
Foto: alicina

Super rýchla a zdravá bábovka :-) inširácia z knižky Emmy Tekélyovej

10 minút
príprava
50 minút
na 160 °C

Suroviny

2 šálky
1 šálka
3 ks
1/2 šálky
1/2 šálky
1 ks
1 ks
1 ks
 štipka
2 ČL
1/2 šálky
1/2 šálky
1 hrsť




Postup

  1. 1

    Vločky rozmixujeme, aby sme dosiahli jemnejšiu konzistenciu, bábovka sa potom nerozpadá ,ale krásne drží pokope. V miske zmiešame najprv všetky tekuté suroviny a postupne pridávame jemne zomleté vločky, hladkú špaldovú celozrnnú múku, trstinový cukor, vanilkový cukor, prášok do pečiva, štipku soli, citrónovú kôru, hrozienka, posekané oriešky a podľa chuti horkú čokoládu. Vymiešame hladké cesto.

  2. 2

    Bábovkovú formu vymažeme maslom a vysypeme špaldovými otrubami. Cesto vylejeme do formy a pečieme na 160 stupňov asi 50 minút. Vyklopíme až po úplnom vychladnutí. Ako ozdobu môžeme bábovku potrieť roztopenou čokoládou a posypať kokosovou múčkou.

Diskusia k receptu

martamm
Môže byť, ale špaldové vločky som ešte "nestretla"...
valeri
páči sa mi. ukladám do mojej zbierky báboviek :-))
janger
Musim pozriet po tych spaldovych vlockach, lebo sa mi tato babovka paci. Vyzera moc chutna...
pseudocognac
"cukor trstinový" pani tekelijova tiez nevie, co vsetko obnasa pestovanie cukrovej trstiny a je gurmosnobka :D

obycajny cukor.
amirah
krásne, mám doma dva balenie špaldových vločiek...už viem, ako ich využijem...:)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia