Foto: alicina
Super rýchla a zdravá bábovka :-) inširácia z knižky Emmy Tekélyovej
príprava
na 160 °C
Suroviny
2 šálky |
|
1 šálka |
|
3 ks |
|
1/2 šálky |
|
1/2 šálky |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
štipka |
|
2 ČL |
|
1/2 šálky |
|
1/2 šálky |
|
1 hrsť |
|
Postup
-
1
Vločky rozmixujeme, aby sme dosiahli jemnejšiu konzistenciu, bábovka sa potom nerozpadá ,ale krásne drží pokope. V miske zmiešame najprv všetky tekuté suroviny a postupne pridávame jemne zomleté vločky, hladkú špaldovú celozrnnú múku, trstinový cukor, vanilkový cukor, prášok do pečiva, štipku soli, citrónovú kôru, hrozienka, posekané oriešky a podľa chuti horkú čokoládu. Vymiešame hladké cesto.
- 2
Bábovkovú formu vymažeme maslom a vysypeme špaldovými otrubami. Cesto vylejeme do formy a pečieme na 160 stupňov asi 50 minút. Vyklopíme až po úplnom vychladnutí. Ako ozdobu môžeme bábovku potrieť roztopenou čokoládou a posypať kokosovou múčkou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
obycajny cukor.