Varecha.sk má 5 narodeniny. Ďakujeme za vašu priazeň

Kuracia bábovka

Kuracia bábovka
Foto: klaura
klauraKlaura, recept pridal: 20. apríla 2010 19:56Ďalšie jeho recepty

Je to celkom jednoduché jedlo, ktoré u nás každému chutilo. Môže sa jesť teplé, ale veľmi dobré je aj na studeno, vtedy sa aj výborne krája.

Suroviny

6
porcií
20
minút
príprava
90
minút
na 200 °C

Postup prípravy receptu

1

Bábovkovú formu vystelieme papierom na pečenie a papier potrieme olejom. Vykostené kuracie mäsko mierne naklepeme, osolíme, okoreníme ľubovoľným korením a polovicu uložíme na dno formy. Na to dáme salámu, pokrájanú klobásku, môžme pridať aj sterilizovaný hrášok, kápiu, kukuricu (pre farbu), rozklepneme dookola 5 vajec, posypeme polovicou strúhaného syra, natenko nakrájanou slaninkou, na to opäť klobásku, salámu a ukončíme druhou polovicou mäsa.

2

Rozšľaháme zvyšné 2 vajcia, zmiešame so zvyšným syrom a mäso zalejeme. Na vrch poukladáme pár plátkov slaninky. Keď sa zapečie je dobrá, chrumkavá.

3

Pečieme pri 200 stup. 1 a pol hodiny. Potom necháme trochu vychladnúť, vyklopíme (šťavu najskôr zlejeme) a nakrájame. Podávame s varenými zemiakmi, alebo ryžou.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • evas13, 21. apríla 2010 o 09:57
    Klauri toto vyzerá uplne super a veu že to budem aj robiť:-)))


  • jezibabka1, 21. apríla 2010 o 12:46
    @klaura presne takéto mňamky mám rada (zdavá výživa pápá) :)))


  • klaura, 21. apríla 2010 o 19:32
    @jezibabka1 : no a prečo by sme si nedopriali! však? :)))
    veď je to kuracinka a nedáva sa tam žiaden tuk navyše... !!! a namiesto tej klobásky môžeme dať viac zeleninky ... to je recept "daj čo chceš" a keď sa dobre ochutí ...


  • evas13, 26. apríla 2010 o 16:36
    @klaura urobila som to v nedeľu, ale do srnčie chrbta a bolo to výborné. Dala som tam aj mrkvičku, lebo mi ostalo z iného pokrmu a vôbec to tam nerušilo. Mali sme hrče za ušami aj z manželom. Nebolo to veru vôbec mastné. Dobručké :)))


  • klaura, 26. apríla 2010 o 21:04
    @evas13 : dobrý nápad s tým srnčím chrbátom ... mne sa to z bábovkovej formy skoro vždy roztrasie, pokiaľ to krájam teplé. So studeným nie je problém. Mrkvička aj iné farebné veci (hrášok, kukurica, farebné papriky) vzhľadu jedla len a len pomôžu. Ja ich nedávam kôli jednému členovi rodiny, ktorý to vždy vyseparuje :) určite to poznajú mnohé z vás. :)


  • evas13, 26. apríla 2010 o 23:26
    On aj mne sa to teplé trochu roztriaslo, ale na kvalite neubralo. Studené tobolo super - môžeme to podávať aj v studenej mise


  • michsamant, 26. decembra 2010 o 10:06
    juu to vyzera krasne!


  • aanuska, 30. januára 2011 o 10:01
    Práve som ju šupla do trúby, tiež v srnčom chrbte...teším sa na výsledok.


  • yennn, 14. mája 2011 o 15:41
    Ľudia nie je hodina a pol veľa? Už som to raz piekla, bolo to vynikajúce. Teraz mám v rúre už takmer 55 minút, rozvoniava, a ten syr navrchu je dóóósť tmavý... hm



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Varecha 40/2014: Hus a kačka
Časopis Varecha v piatok 3. októbra v denníku Pravda.

Fernando Perez Arellano: Šéfkuchár a majiteľ najlepšej reštaurácia na ostrove Malorka
Srší energiou a nešetrí slovami. Pracoval v najlepších európskych reštauráciách, až nakoniec založil svoju.

Bôčik na čiernom pive
Strýko Milan prežil takmer celý svoj život v Sudoměriciach. Len kúsok od dnešných slovenských hraníc, len dve míle od Skalice.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 40/2014: Hus a kačka Hus a kačka
Časopis Varecha v piatok 3. októbra v denníku Pravda.


TOPlist