Kuracia bábovka

Kuracia bábovka
Foto: klaura
klauraKlaura, recept pridal: 20. apríla 2010 19:56Ďalšie jeho recepty

Je to celkom jednoduché jedlo, ktoré u nás každému chutilo. Môže sa jesť teplé, ale veľmi dobré je aj na studeno, vtedy sa aj výborne krája.

Suroviny

6
porcií
20
minút
príprava
90
minút
na 200 °C

Postup prípravy receptu

Bábovkovú formu vystelieme papierom na pečenie a papier potrieme olejom. Vykostené kuracie mäsko mierne naklepeme, osolíme, okoreníme ľubovoľným korením a polovicu uložíme na dno formy. Na to dáme salámu, pokrájanú klobásku, môžme pridať aj sterilizovaný hrášok, kápiu, kukuricu (pre farbu), rozklepneme dookola 5 vajec, posypeme polovicou strúhaného syra, natenko nakrájanou slaninkou, na to opäť klobásku, salámu a ukončíme druhou polovicou mäsa.

Rozšľaháme zvyšné 2 vajcia, zmiešame so zvyšným syrom a mäso zalejeme. Na vrch poukladáme pár plátkov slaninky. Keď sa zapečie je dobrá, chrumkavá.

Pečieme pri 200 stup. 1 a pol hodiny. Potom necháme trochu vychladnúť, vyklopíme (šťavu najskôr zlejeme) a nakrájame. Podávame s varenými zemiakmi, alebo ryžou.



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Z technických príčin je momentálne hviezdičkovanie receptov nedostupné. Pokiaľ chcete vyjadriť, že sa vám recept páči, lajknite ho zatiaľ na facebooku, alebo napíšte komentár do diskusie. Vaša Varecha.sk



Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

9 komentárov k receptu
  • evas13, 21. apríla 2010 o 09:57
    Klauri toto vyzerá uplne super a veu že to budem aj robiť:-)))


  • jezibabka1, 21. apríla 2010 o 12:46
    @klaura presne takéto mňamky mám rada (zdavá výživa pápá) :)))


  • klaura, 21. apríla 2010 o 19:32
    @jezibabka1 : no a prečo by sme si nedopriali! však? :)))
    veď je to kuracinka a nedáva sa tam žiaden tuk navyše... !!! a namiesto tej klobásky môžeme dať viac zeleninky ... to je recept "daj čo chceš" a keď sa dobre ochutí ...


  • evas13, 26. apríla 2010 o 16:36
    @klaura urobila som to v nedeľu, ale do srnčie chrbta a bolo to výborné. Dala som tam aj mrkvičku, lebo mi ostalo z iného pokrmu a vôbec to tam nerušilo. Mali sme hrče za ušami aj z manželom. Nebolo to veru vôbec mastné. Dobručké :)))


  • klaura, 26. apríla 2010 o 21:04
    @evas13 : dobrý nápad s tým srnčím chrbátom ... mne sa to z bábovkovej formy skoro vždy roztrasie, pokiaľ to krájam teplé. So studeným nie je problém. Mrkvička aj iné farebné veci (hrášok, kukurica, farebné papriky) vzhľadu jedla len a len pomôžu. Ja ich nedávam kôli jednému členovi rodiny, ktorý to vždy vyseparuje :) určite to poznajú mnohé z vás. :)


  • Reklama (za ňou pokračuje ešte 4 komentárov)
  • evas13, 26. apríla 2010 o 23:26
    On aj mne sa to teplé trochu roztriaslo, ale na kvalite neubralo. Studené tobolo super - môžeme to podávať aj v studenej mise


  • michsamant, 26. decembra 2010 o 10:06
    juu to vyzera krasne!


  • aanuska, 30. januára 2011 o 10:01
    Práve som ju šupla do trúby, tiež v srnčom chrbte...teším sa na výsledok.


  • yennn, 14. mája 2011 o 15:41
    Ľudia nie je hodina a pol veľa? Už som to raz piekla, bolo to vynikajúce. Teraz mám v rúre už takmer 55 minút, rozvoniava, a ten syr navrchu je dóóósť tmavý... hm



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

Vyhodnotenie súťaže o najkrajšiu kraslicu
Prezrite si TOP 10 kraslíc, ktoré sa vám najviac páčili.

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína! + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.


Magazín

Veľkonočný jazyk
Hovädzí jazyk, údený i neúdený, je veľká pochúťka. Môžete ho konzumovať „len tak“, uvarený a nakrájaný, s cviklou, čerstvým chrenom, duseným medvedím cesnakom alebo červenou kapustou.

Veľká noc v Egypte
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Náš seriál uzatvára Janaalizibolenova z Egypta.

Veľká noc v Nemecku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Dnes Elixir z Nemecka.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2014: Morka na tanieri Morka na tanieri
Časopis Varecha vo piatok 25. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist