Kuracia bábovka

Kuracia bábovka
Foto: klaura
klauraKlaura, recept pridal: 20. apríla 2010 19:56Ďalšie jeho recepty

Je to celkom jednoduché jedlo, ktoré u nás každému chutilo. Môže sa jesť teplé, ale veľmi dobré je aj na studeno, vtedy sa aj výborne krája.

Suroviny

6
porcií
20
minút
príprava
90
minút
na 200 °C

Postup prípravy receptu

1

Bábovkovú formu vystelieme papierom na pečenie a papier potrieme olejom. Vykostené kuracie mäsko mierne naklepeme, osolíme, okoreníme ľubovoľným korením a polovicu uložíme na dno formy. Na to dáme salámu, pokrájanú klobásku, môžme pridať aj sterilizovaný hrášok, kápiu, kukuricu (pre farbu), rozklepneme dookola 5 vajec, posypeme polovicou strúhaného syra, natenko nakrájanou slaninkou, na to opäť klobásku, salámu a ukončíme druhou polovicou mäsa.

2

Rozšľaháme zvyšné 2 vajcia, zmiešame so zvyšným syrom a mäso zalejeme. Na vrch poukladáme pár plátkov slaninky. Keď sa zapečie je dobrá, chrumkavá.

3

Pečieme pri 200 stup. 1 a pol hodiny. Potom necháme trochu vychladnúť, vyklopíme (šťavu najskôr zlejeme) a nakrájame. Podávame s varenými zemiakmi, alebo ryžou.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • evas13, 21. apríla 2010 o 09:57
    Klauri toto vyzerá uplne super a veu že to budem aj robiť:-)))


  • jezibabka1, 21. apríla 2010 o 12:46
    @klaura presne takéto mňamky mám rada (zdavá výživa pápá) :)))


  • klaura, 21. apríla 2010 o 19:32
    @jezibabka1 : no a prečo by sme si nedopriali! však? :)))
    veď je to kuracinka a nedáva sa tam žiaden tuk navyše... !!! a namiesto tej klobásky môžeme dať viac zeleninky ... to je recept "daj čo chceš" a keď sa dobre ochutí ...


  • evas13, 26. apríla 2010 o 16:36
    @klaura urobila som to v nedeľu, ale do srnčie chrbta a bolo to výborné. Dala som tam aj mrkvičku, lebo mi ostalo z iného pokrmu a vôbec to tam nerušilo. Mali sme hrče za ušami aj z manželom. Nebolo to veru vôbec mastné. Dobručké :)))


  • klaura, 26. apríla 2010 o 21:04
    @evas13 : dobrý nápad s tým srnčím chrbátom ... mne sa to z bábovkovej formy skoro vždy roztrasie, pokiaľ to krájam teplé. So studeným nie je problém. Mrkvička aj iné farebné veci (hrášok, kukurica, farebné papriky) vzhľadu jedla len a len pomôžu. Ja ich nedávam kôli jednému členovi rodiny, ktorý to vždy vyseparuje :) určite to poznajú mnohé z vás. :)


  • evas13, 26. apríla 2010 o 23:26
    On aj mne sa to teplé trochu roztriaslo, ale na kvalite neubralo. Studené tobolo super - môžeme to podávať aj v studenej mise


  • michsamant, 26. decembra 2010 o 10:06
    juu to vyzera krasne!


  • aanuska, 30. januára 2011 o 10:01
    Práve som ju šupla do trúby, tiež v srnčom chrbte...teším sa na výsledok.


  • yennn, 14. mája 2011 o 15:41
    Ľudia nie je hodina a pol veľa? Už som to raz piekla, bolo to vynikajúce. Teraz mám v rúre už takmer 55 minút, rozvoniava, a ten syr navrchu je dóóósť tmavý... hm



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Diétna štyridsiatka
Na Záhorí žijú moji štyria synovci. Ten najstarší je už riadne odrastený a nedávno oslavoval štyridsiatku.

Nebojte sa byliniek
Vy starší, len si spomeňte. Akými bylinkami voňala vaša záhrada pred polstoročím? Aké čerstvé rastlinky sa vtedy používali vo vašej kuchyni?

Slovenské gastronomické poklady
(2. časť)

Poznáte Zaručené tradičné špeciality zo Slovenska? Obohacujú náš každodenný jedálny lístok, no vieme o nich málo. Prečítajte si zaujímavosti o týchto potravinách.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 18/2015: Poklady slovenskej kuchyne Poklady slovenskej kuchyne
Časopis Varecha vo štvrtok 30. apríla v denníku Pravda.


TOPlist