Foto: renica
Už som skúšala veľa receptov na bábovky,od olejovej až po tvarohovú,ale tento sa mi veru páči najviac. Mám ho od priateľovej maminy. Tak som Zobraziť celý popisUž som skúšala veľa receptov na bábovky,od olejovej až po tvarohovú,ale tento sa mi veru páči najviac. Mám ho od priateľovej maminy. Tak som si ho teraz trošku prisvojila :) Nie je vôbec mastná a cesto je ľahučké. Na raňajky s "kakavkom" ako stvorená :)
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Vymiešame práškový cukor a vanilkový cukor spolu so žĺtkami. Teda lepšie povedané, upatláme si hustú hmotu. Hneď pri tomto prvom bode som sa chytala za hlavu, že čo z tohoto vznikne za zázrak :) Vôbec sa nesnažte toto čudo klasicky vyšľahať.
-
2
K tejto hustej mase pridáme vyšľahané bielka. Len to zľahka premiešame.
-
3
Pridáme sódu bikarbónu a múku.
-
4
Na záver do cesta vmiešame vyšľahanú šľahačku.
-
5
Časť cesta odoberieme a zmiešame s kakaom. Formu vymastíme maslom a ja vysypávam strúhankou, nie múkou. Vylejeme do formy najskôr svetlé, potom tmavé cesto a nejakým spôsobom,napríklad nožom alebo čo už mame po ruke,spravíme mramorovanie. Mne sa to nikdy nepodarí podľa mojich predstáv,ale nevadí. Aj snaha sa cení :)
-
6
Po upeční.
-
7
Aj keď sa cesto zdá byť husté a ťažké,nakoniec z neho vznikne jemná bábovka.
Diskusia k receptu