Bábovka s kúskami čokolády

Autor receptu: dr

15 minút
príprava
70 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Práškový cukor preosejem, pridám maslo, žĺtky a mixérom vypracujem. Pridám rum, horkú čokoládu postrúhanú alebo rozdrvenú (ja používam malý kuter na drvenie čokolády), čokoláda by mala byť rozdrvená na hrubšie nie na prášok. Znova vyšľahám mixérom.
  2. Ďalej už miešam ručne. Pridávam múku zmiešanú s práškom do pečiva a mlieko (podľa potreby 1 dcl až 1,5 dcl). Nakoniec vyšľahám bielky so štipkou soli a pridám do cesta, trocha vyšľahaných bielkov ešte odložím.
  3. Bábovkovú formu vymastím rozpusteným maslom a vysypem jemnou strúhankou. Do formy dám jednu tretinu cesta. Do ostatného cesta zapracujem ešte kakao a zvyšné vyšľahané bielky. Kakaové cesto pridám do formy. Pečiem vo vyhriatej rúre 60 minút pri teplote 170 stupňov. Po 60 minútach rúru vypnem a bábovku ešte nechám v zatvorenej rúre asi 10 minút.