Bábovka s kúskami čokolády
Autor receptu: dr
15 minút príprava |
70 minút na 170 °C |
Postup- Práškový cukor preosejem, pridám maslo, žĺtky a mixérom vypracujem. Pridám rum, horkú čokoládu postrúhanú alebo rozdrvenú (ja používam malý kuter na drvenie čokolády), čokoláda by mala byť rozdrvená na hrubšie nie na prášok. Znova vyšľahám mixérom.
- Ďalej už miešam ručne. Pridávam múku zmiešanú s práškom do pečiva a mlieko (podľa potreby 1 dcl až 1,5 dcl). Nakoniec vyšľahám bielky so štipkou soli a pridám do cesta, trocha vyšľahaných bielkov ešte odložím.
- Bábovkovú formu vymastím rozpusteným maslom a vysypem jemnou strúhankou. Do formy dám jednu tretinu cesta. Do ostatného cesta zapracujem ešte kakao a zvyšné vyšľahané bielky. Kakaové cesto pridám do formy. Pečiem vo vyhriatej rúre 60 minút pri teplote 170 stupňov. Po 60 minútach rúru vypnem a bábovku ešte nechám v zatvorenej rúre asi 10 minút.
|