Bábovka
Autor receptu: enge149
Recept mám od svojej mamičky- dobrej kuchárky a cukrárky,je to super bábovka,lebo je ľahko a rýchlo hotová,je to jednoduché a ľahko stráviteľné piškótové cesto,vydrží aj týždeň"ak sa nezje"z dietetického hľadiska má nízku kalorickú hodnotu,neobsahuje veľa sacharidov ani tukov.Dá sa pripraviť k raňajkám,k tomu ako nápoj biela káva alebo kakao,čaj,poobede ako rýchly múčnik ku kávičke alebo ľahká večera.Vždy sa dá ponúknuť návšteve alebo je to super "koláčik"na cesty alebo ako sladké prekvapeni
|
15 porcií |
3O minút príprava |
3O minút na 18O °C |
Postup
- vajcia oddelíme bielka od žĺtkov,bielka vyšľaháme do peny so štipkou soli,pridávame postupne cukor kryštálový a žĺtka.Piškótovú hmotu vylejeme z mixéra do misy a postupne pridávame preosiatu múku so sódou bicarbónou,pomaly zamiešame varechou.aby vzniklo polotuhé cesto a nakoniec pridáme podľa chuti kakao a hrozienka. Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy na bábovku/môže byť aj forma na srnčí chrbát,alebo papierové košíčky na pečenie na muffiny",pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 18O °C asi pol hodinu.Po upečení necháme trocha vychladnúť a vyklopíme na plech alebo na podnos na zákusky,môžeme posypať prášk.cukrom alebo slávnostnejšie ozdobiť čokoládovou polevou,prípadne aj šľahačkou.Sladkú chuť...