Recept som našla v starej kuchárskej knihe po mojej babičke. Je to podobný princíp, ako plnka do jedného koláčika :) Raz som ho skúsila Zobraziť celý popisRecept som našla v starej kuchárskej knihe po mojej babičke. Je to podobný princíp, ako plnka do jedného koláčika :) Raz som ho skúsila a veľmi nám všetkým chutil. Dúfam, že zachutí aj vám :)
porcia
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravíme si mlieko, pridáme vanilkový cukor a začneme zohrievať.
- 2
Pridáme štipku soli a (kto rád sladké) cukor podľa chuti.
- 3
Za stáleho miešania prisypeme múku a povaríme, kým zhustne na požadovanú formu (čím dlhšie povaríme, tým bude hustejšia).
- 4
Akonáhle je kaša hotová, stiahneme ju z ohňa, oddelíme si žĺtok od bielka a pripravíme si maslo. Medzitým sa kaša mierne schladí. Odkrojíme si cca 0,5 cm, kludne aj 1 cm hrubý kúsok masla a spolu so žĺtkom zašľaháme do kaše. Pracujeme rýchlo, aby sa nám žĺtok v kaši nezrazil.
- 5
A kašu máme hotovú. Nemusíme pridávať kakao, škoricu ani žiadne iné dochucovadlá. Kaša je proste dokonalá :) Prajem dobrú chuť ! :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
No, žĺtok jej dodá peknú žltú farbu, skvelú chuť a troška ju zahustí ale zasa maslo jej dodá parádnu jemnosť všetko spolu to nemá chybu ;)