Babičkin marhuľový koláč fotorecept
Martin Kochan a Milan Nemčík
z penziónu SONJA vo Vranove nad Topľou, 27. júla 2018
z penziónu SONJA vo Vranove nad Topľou, 27. júla 2018
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
20 minút
príprava
príprava
45 minút
na 175 °C
na 175 °C
Postup
-
1
Marhule očistíme a nakrájame na kocky.
-
2
Celé vajíčka s cukrom vymiešame dopenista. Po lyžiciach pridávame múku a miešame.
-
3
Okrúhlu tortovú formu vymastíme maslom a pokrájané marhule uložíme na dno formy. Posypeme ich vanilkovým cukrom a škoricou. Cesto rovnomerne vylejeme na marhule.
- 4
Koláč pečieme v rúre pri 175 °C asi 45 minút. Ešte horúci posypeme práškovým cukrom a necháme vychladnúť.
- 4
Zdroj blízky redakcii :) tento koláčik vyskúšal s mrazenými malinami a vraj bol výborný. Tak sa nemusíte obávať.
Odpoveď od šéfkuchárov: Priemer tortovej formy - 27 cm.