Babičkin obrátený marhuľový koláč fotorecept

Martin Kochan a Milan Nemčík
z penziónu SONJA vo Vranove nad Topľou, 27. júla 2018 8:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »

Babičkin obrátený marhuľový koláč (fotorecept)Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
20 min
príprava
45 min
na 175 °C

Suroviny

125 g
160 g (+ na posypanie koláča)
3 ks
1 bal.
 na vymazanie formy
NOVINKA: Vychádza druhá kniha z Varecha.sk:
100 slaných a sladkých receptov

Postup prípravy

  1. 1

    Marhule očistíme a nakrájame na kocky.

    Babičkin obrátený marhuľový koláč (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Celé vajíčka s cukrom vymiešame dopenista. Po lyžiciach pridávame múku a miešame.

    Babičkin obrátený marhuľový koláč (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Okrúhlu tortovú formu vymastíme maslom a pokrájané marhule uložíme na dno formy. Posypeme ich vanilkovým cukrom a škoricou. Cesto rovnomerne vylejeme na marhule.

  4. 4

    Koláč pečieme v rúre pri 175 °C asi 45 minút. Ešte horúci posypeme práškovým cukrom a necháme vychladnúť.

    Babičkin obrátený marhuľový koláč (fotorecept) - obrázok 4
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist