Ázijská panvička s kuracím mäsom (fotorecept)

Autor receptu: andys

Mám rada ázijskú kombináciu sladkej a jemne štipľavej chuti a rýchlu a zdravú úpravu. Tento recept je taká vlastná kombinácia toho, čo z ázijskej kuchyne máme najradšej. Možno bude inšpiráciou aj pre vás :)

6
porcií
10 minút
príprava
20-30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si suroviny:
  2. Vo woku alebo väčšej panvici rozpálime olej (1-2 lyžice) s medom. Keď med začne bublať, vložíme na rezance nakrájané kuracie mäso, pridáme koreniny (soľ, mleté čierne korenie, karí a sójovú omáčku) a opražíme do zlatista. Škoda, že vám neviem sprostredkovať vôňu :)
  3. Pridáme zeleninovú zmes, hrozienka a kukuricu a vo vlastnej šťave podusíme. Už to začína byť pekne farebné.
  4. Vajíčka rozšľaháme vidličkou a trošku prisolíme. Mäso v panvici zhrnieme na jednu stranu a do voľnej časti vylejeme omeletovú masu.
  5. Keď začnú vajíčka tuhnúť, omeletu vareškou potrháme a zamiešame do mäsa.
  6. Dve väčšie cibule nakrájame na väčšie kúsky a rozložíme ich na povrch pokrmu. Odstavíme, prikryjeme pokrievkou a necháme spariť asi 10 minút.
  7. Ryžové rezance pripravíme podľa návodu na obale.
  8. Rezance s mäsom môžeme spolu zmiešať, alebo jedlo môžeme naservírovať ako na obrázku. Želám dobrú chuť.