Ázijská panvička s kuracím mäsom (fotorecept)
Autor receptu: andys
Mám rada ázijskú kombináciu sladkej a jemne štipľavej chuti a rýchlu a zdravú úpravu. Tento recept je taká vlastná kombinácia toho, čo z ázijskej kuchyne máme najradšej. Možno bude inšpiráciou aj pre vás :)
6 porcií |
10 minút príprava |
20-30 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravíme si suroviny:
- Vo woku alebo väčšej panvici rozpálime olej (1-2 lyžice) s medom. Keď med začne bublať, vložíme na rezance nakrájané kuracie mäso, pridáme koreniny (soľ, mleté čierne korenie, karí a sójovú omáčku) a opražíme do zlatista. Škoda, že vám neviem sprostredkovať vôňu :)
- Pridáme zeleninovú zmes, hrozienka a kukuricu a vo vlastnej šťave podusíme. Už to začína byť pekne farebné.
- Vajíčka rozšľaháme vidličkou a trošku prisolíme. Mäso v panvici zhrnieme na jednu stranu a do voľnej časti vylejeme omeletovú masu.
- Keď začnú vajíčka tuhnúť, omeletu vareškou potrháme a zamiešame do mäsa.
- Dve väčšie cibule nakrájame na väčšie kúsky a rozložíme ich na povrch pokrmu. Odstavíme, prikryjeme pokrievkou a necháme spariť asi 10 minút.
- Ryžové rezance pripravíme podľa návodu na obale.
- Rezance s mäsom môžeme spolu zmiešať, alebo jedlo môžeme naservírovať ako na obrázku. Želám dobrú chuť.