Avokádové guľôčky v ľanových krekroch s horčicovým dressingom

proste0monika - bez fotkyproste0monika, 22. marca 2013

Inšpirovala som sa receptom na vita čevabčiči (http://varecha.pravda.sk/recepty/cevabcici-ziva- strava/33878-recept.html) ale mierne som ho pozmenila a pridala k nemu kopec zeleniny a dressing .=)

4
porcie
20 minút
príprava
12 minút
tepelná úprava

Suroviny

Guľočky:
1 ks
100 g
1 strúčik
Kekry:
1 hrsť
1 hrsť
1 hrsť
1 hrsť
1 hrsť
Dressing:
20 g
20 g
2 ks
 podľa vlastbého výberu




Postup

  1. 1

    Semienka na krekry si dopredu namočíme do studenej vody a necháme niekoľko hodín bobtnať. Ak už pustili sliz preklopíme ich na sitko a prebytočnú vodu necháme stiecť. Vložíme ich do misky a pridáme klíčky a sušenú cibuľku a rozmixujeme na kašu (nemusí to byť rozmixované úplne na kašu, je to tak chutnejšie ale musí byť z toho také spojené "cesto") Pokiaľ máte sušičku, cesto výjde tak na dve misky, ak sušičku nemáte rozotrite masu na papier na pečenie v tenkej vrstve do tvaru akého chcete. Cez noc necháme sušiť buď na rozohriatom radiátore, v sušičke alebo pootvorenej trúbe.

    Avokádové guľôčky v ľanových krekroch s horčicovým dressingom - obrázok 1
  2. 2

    Na dressing si vložíme do misky sezamové semienka, horčicové semienka a zalejeme ich šťavou z dvoch citrónov a odložíme do chladničky asi na dve hodinky, kým sa štavou nenasiaknu. Pokial používate ako sladidlo sušené ovocie (datle alebo hrozienka) dáme ich nabobtnať spolu so sezamom a horčicou, ak cukor alebo hocaký sirup pridáte ho až pred mixovaním. Keď už je citrónová šťava vsiaknutá, hmotu rozmixujeme , pridávame vodu kým nebude mať konzistenciu horčice, dochutíme sójovou omáčkou poďla potreby.

    Avokádové guľôčky v ľanových krekroch s horčicovým dressingom - obrázok 2
  3. 3

    Na guľočky si nachystáme očistené zrelé avokádo a nasucho pomleté alebo rozmixované semienka. Avokádo roztlačíme, prisypeme semienka a nastrúhaný cesnak. Na tanieriku si zmiešame červenú papriku s rímskou rascou a lahôdkovým droždím. Z hmoty si vytvarujeme malé guľočky a obalíme ich v zmesi na tanieriku.

    Avokádové guľôčky v ľanových krekroch s horčicovým dressingom - obrázok 3
  4. 4

    Z ľadového šalátu pooddelujeme listy, tak aby sa čo najmenej roztrhali. N každý list položíme kus krekra a potrieme ho dressingom. Na to položíme guľôčky a zeleninu podľa chuti a zrolujeme. A môžme jesť! =)

    Avokádové guľôčky v ľanových krekroch s horčicovým dressingom - obrázok 4

Diskusia k receptu

jerica
@proste0monika
Zaujímavé,pritom tak jednoduché a zdravé,ako obmenu,hodila by sa (pre mňa) bazalka alebo balsamico (môj názor), páči sa mi recept.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia