Avokádová nátierka
Avokádová nátierka

Avokádová nátierka s medvedím cesnakom

siuuu - fotkasiuuu, 5. apríla 2022
Avokádová nátierka s medvedím cesnakom
Foto: siuuu

Rada varím zo sezónnych surovín. Včera som spracovávala medvedí cesnak a zopár listov som nechala aj na túto rýchlu a chutnú nátierku. Medvedí Zobraziť celý popisRada varím zo sezónnych surovín. Včera som spracovávala medvedí cesnak a zopár listov som nechala aj na túto rýchlu a chutnú nátierku. Medvedí cesnak dodá farbu, cesnakovú chuť jemnejšiu ako klasický cesnak a aj vitamíny.

4-5
porcie
10 minút
príprava

Suroviny

2 ks
10 listov čerstvý
1 ČL (alebo limetová)
podľa chuti
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Príprava je extrémne jednoduchá. Umytý a osušený medvedí cesnak pokrájame na menšie kúsky a spolu s ostatnými surovinami zmixujeme na hladkú zmes. A môžeme si pochutnávať. Nám najviac chutí na nasucho opečenom kváskovom chlebíku (aspoň takto vždy pomíňam starší chlebík).

Diskusia k receptu

cesminaz
Môže byť výborná! Práve včera som kúpila 2 avocáda, zbožňujem ho len tak natrieť na pečivo opečené v toustovači😍 alebo ešte opečené pečivo potrem najprv cesnakom, polejem olivovým olejom, natrem avocádom a osolím..Fantázia🥰
mijaita
Uuuuuz se chysta, zrovna jsem donesla pozlacene :) avokado a slunecnicove krajicky zitneho chleba.
2x haji a siuuu
mijaita
@cesminaz (7.4.2022 09:26)

Ja ty topinky potírám česnekovým olejem a to avokado na topince pokau limetkou. Mana, ktera se nebe dotýká, ted bude take.
2x haji a siuuu
evanaaa
Avokádo som ešte nejedla, neviem posúdiť, kedy je vhodné (zrelé), ale mala by som konečne vyskúšať raz.
siuuu
@evanaaa (7.4.2022 17:20)

Smelo do toho ... ja som dlho nemala odvahu ho vyskúšať a zistila som, že je to naozaj výborná surovina - dá sa rôzne dochucovať a ešte nikdy ma chuť nesklamala (akurát také naturálne nemám rada, ja potrebujem k nemu nejakú výraznejšiu chuť - cesnak, limetovú alebo citrónovú šťavu) ;-) Zrelé sa dá rovno kúpiť (má zvyčajne takú tmavú šupu, aj keď je kúsok drahšie, alebo kupujem tvrdé s tmavozelenou šupou a nechám pár dní doma na linke dozrieť - keď je na omak už mäkšie treba ho minúť, pretože zvykne prezrieť a potom je vo vnútri už škaredé hnedé a nedá sa už použiť.
cesminaz
@evanaaa (7.4.2022 17:20)

Ja kupujem už jedine zrelé, čiže tej tmavej, čiernej farby, tie viem že sú výbornej chuti🙂 Zo začiatku som zvykla kupovať aj tie zelené tvrdé, ale chuťovo boli dosť odporné a ani doma mi nechceli nejak dozrieť😕 Poviem ti, že vtedy ma aj chuť od avokada prešla😅 Potom mi jeden známy poradil, že mám kúpiť len tie zrelé, že sú výborné...No a odvtedy avokádo zbožňujem! Skús, uvidíš. Ja ho lúbim aj takto samotne, mňe jeho chuť velmi chutí, stačí len troška osoliť👍


1x siuuu
siuuu
@cesminaz (10.4.2022 21:57)

Presne ... ja tiež kupujem už iba zrelé avokádo, iba výnimočne keď nemajú kúpil zelené tvrdé ;-)
mijaita
Avokado se mi nechtělo mixovat, medvedi cesnek nadrobno, klasika moje ještě cesnekovy olej a limetka. Opečené krajicky dreverubeckeho chleba a uz jsem se cpala. Skvely napad, díky


1x siuuu
mijaita
@cesminaz (10.4.2022 21:57)

Ta zelená krásně dozrají, dej do alobalu. Jsou máslova pak, dobre se kraji na platky ale nesmi byt uplne tvrda, to neni dobre.
1x siuuu
siuuu
@mijaita (13.4.2022 09:53)

Vyzerá výborne, ja tiež niekedy iba vidličkou popučím avokádo ... krásna fotečka ;-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia