Avokádová nátierka s medvedím cesnakom
Foto: siuuu
Rada varím zo sezónnych surovín. Včera som spracovávala medvedí cesnak a zopár listov som nechala aj na túto rýchlu a chutnú nátierku. Medvedí Zobraziť celý popisRada varím zo sezónnych surovín. Včera som spracovávala medvedí cesnak a zopár listov som nechala aj na túto rýchlu a chutnú nátierku. Medvedí cesnak dodá farbu, cesnakovú chuť jemnejšiu ako klasický cesnak a aj vitamíny.
porcie
príprava
Postup
-
1
Príprava je extrémne jednoduchá. Umytý a osušený medvedí cesnak pokrájame na menšie kúsky a spolu s ostatnými surovinami zmixujeme na hladkú zmes. A môžeme si pochutnávať. Nám najviac chutí na nasucho opečenom kváskovom chlebíku (aspoň takto vždy pomíňam starší chlebík).
Anoooo ;-)
Aj jaaa ;-)
Ja ty topinky potírám česnekovým olejem a to avokado na topince pokau limetkou. Mana, ktera se nebe dotýká, ted bude take.
Smelo do toho ... ja som dlho nemala odvahu ho vyskúšať a zistila som, že je to naozaj výborná surovina - dá sa rôzne dochucovať a ešte nikdy ma chuť nesklamala (akurát také naturálne nemám rada, ja potrebujem k nemu nejakú výraznejšiu chuť - cesnak, limetovú alebo citrónovú šťavu) ;-) Zrelé sa dá rovno kúpiť (má zvyčajne takú tmavú šupu, aj keď je kúsok drahšie, alebo kupujem tvrdé s tmavozelenou šupou a nechám pár dní doma na linke dozrieť - keď je na omak už mäkšie treba ho minúť, pretože zvykne prezrieť a potom je vo vnútri už škaredé hnedé a nedá sa už použiť.
Ja kupujem už jedine zrelé, čiže tej tmavej, čiernej farby, tie viem že sú výbornej chuti🙂 Zo začiatku som zvykla kupovať aj tie zelené tvrdé, ale chuťovo boli dosť odporné a ani doma mi nechceli nejak dozrieť😕 Poviem ti, že vtedy ma aj chuť od avokada prešla😅 Potom mi jeden známy poradil, že mám kúpiť len tie zrelé, že sú výborné...No a odvtedy avokádo zbožňujem! Skús, uvidíš. Ja ho lúbim aj takto samotne, mňe jeho chuť velmi chutí, stačí len troška osoliť👍
Presne ... ja tiež kupujem už iba zrelé avokádo, iba výnimočne keď nemajú kúpil zelené tvrdé ;-)
Ta zelená krásně dozrají, dej do alobalu. Jsou máslova pak, dobre se kraji na platky ale nesmi byt uplne tvrda, to neni dobre.
Vyzerá výborne, ja tiež niekedy iba vidličkou popučím avokádo ... krásna fotečka ;-)