Foto: marianne
Táto najzákladnejšia nám chutí najviac.Vyskúšala som ich veľa,ale nakoniec sa vrátim vždy k tejto pôvodnej klasike.Muž ju má rád na hrianke,ja ju natieram namiesto Zobraziť celý popisTáto najzákladnejšia nám chutí najviac.Vyskúšala som ich veľa,ale nakoniec sa vrátim vždy k tejto pôvodnej klasike.Muž ju má rád na hrianke,ja ju natieram namiesto masla a v chladničke vydrží dlhší čas (cesnak a citronová šťava ju držia sviežou) robím vždy z dvoch avokád...
príprava
Postup
-
1
Avokádo vyškrabeme do mištičky,pridáme korenie,soľ,citronovú šťavu a roztlačený cesnak.Vymixujeme spolu na jemnú konzistenciu.Natierame na chlebík alebo hrianky.
Tvrde avokado ked sa da do papieroveho sacku s bananom alebo jablkom dozreje pri izbovej teplote ovela rychlejsie.
Ked sa robi pomazanka skor a bude sa jest neskor treba nechat v nej kostky z avokada , bude chutit cerstva a nezhnedne plus dat foliou a odlozit do ladnicky )
Zrela avokadova duzina pomixovana s citronou stavou sa da zmrazit na niekolko mesiacov.
varecha.pravda.sk/recepty/africko-slovensky-zemiakovy-sal...
určite si spravím :-)
varecha.pravda.sk/recepty/africko-slovensky-zemiakovy-sal...
ale som mala avokádo a rezance uvarené , tak som sa rozhodla pre túto variantu, dala som ešte do avokáda trochu masla a pár kvapiek sezamového oleja, vynikajúúce :-)
Určite bude aj šalát, robievam :
varecha.pravda.sk/recepty/avocado-baklazanovy-salat-fotor...
varecha.pravda.sk/recepty/pochutka-salat-s-avokadom-fotor...
www.avocado.org.au
a toto ste dievcence videli? to chcem vyskusat,ale neniem,neviem ci sa mi to podari www.dobreradyanapady.sk/vypestujte-si-avocado...
..zatial som akurat 58 liptovskych zemiakov zasadila:-))