Avokádová nátierka fotorecept

marianne - fotkamarianne, 8. mája 2012
Avokádová nátierka (fotorecept)
Foto: marianne

Táto najzákladnejšia nám chutí najviac.Vyskúšala som ich veľa,ale nakoniec sa vrátim vždy k tejto pôvodnej klasike.Muž ju má rád na hrianke,ja ju natieram namiesto masla a v chladničke vydrží dlhší čas (cesnak a citronová šťava ju držia sviežou) robím vždy z dvoch avokád...

10 minút
príprava

Suroviny

1 ks
1/2 ks
3 strúčiky

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Avokádo vyškrabeme do mištičky,pridáme korenie,soľ,citronovú šťavu a roztlačený cesnak.Vymixujeme spolu na jemnú konzistenciu.Natierame na chlebík alebo hrianky.

Diskusia k receptu

54 komentárov k receptu
nie:-) prave to je na nej vyborne,ze zrejme to mnozstvo citronovej stavy jej to nedovoli,inak ked nechas avokado rozkrojene tak zhnedne,ale takto nie..musis,pravdaze,ju dat do uzatvoritelnej nadobky a do chladnicky,ja robim vzdy duplovu davku tak na 2-3 dni aj viac,nechce sa mi stale mixovat a je pekna svieza,mozno aj ten cesnak urobi svoje...
U nas je teraz sezona a avokado sa predava na vahu ako jablka ( a je lacnejsie).Avokado nedozreje na strome az ked sa odtrhne zacne dozrievat.Tvrde nezrele vydrzi dlho v ladnicke.
Tvrde avokado ked sa da do papieroveho sacku s bananom alebo jablkom dozreje pri izbovej teplote ovela rychlejsie.
Ked sa robi pomazanka skor a bude sa jest neskor treba nechat v nej kostky z avokada , bude chutit cerstva a nezhnedne plus dat foliou a odlozit do ladnicky )
Zrela avokadova duzina pomixovana s citronou stavou sa da zmrazit na niekolko mesiacov.
@2010 tu sezonu vam zavidim:-) v dobrom, ani nevies ako si ma potesil tymi radami s bananom a jablkom,to skusim urcite,minule som mala avokado 2 tyzdne a nie a nie zmeknut,hadam po 3 tyzdnoch povolilo a jedno vobec,ostalo tvrde ako skala.Zalezi aj aky druh,avokada to je.Mam vyskusane,ze take velke okruhle zmaknu bez problemov a take v tvare hrusky,tomu sa niekedy nechce.Tvoj africko-slovensky salat patri u nas medzi stalice,robievam ho velmi casto,je vyborny...@martamm ,ked ju ochutis,solou,cesnakom nie je,ta stava tam jednoducho k nemu pasuje,(ako ryba +citron:-) ale ak by si sa obavala,tak daj pre zaciatok len par kvapiek citronu...
ja som avokádu prišla na chuť nedávno a preto každý recept z avokáda ma poteší...minule som robila pomazánku ale s tvarohom a sa mi zdalo, že tvaroh ,,zabil" chuť avákada. Tak najbližšie keď moje avokáda dozrejú urobím podľa teba :)
@kimika ,ja som upustila od tvarohu,syrokremu a ja neviem coho este v nej,v tejto prapovodnej uprave je pre nas najlepsia,ale vyskusaj ten zemiakovy salat od @2010 nema chybu,majonezovy salat robim uz len na Vianoce.:-) @jamarlen si ma dostal,ze ho pouzivas aj do pecenia,to by ma nenapadlo,nie su tie muffinky trosku nazeleno:-) a keby aj na chuti to neuberie,alebo kakao pridat k nim,skusim pre srandu na muffinkach....
vyskusala som radu s papierovym sackom a jablkom...avokado v chladnicke je stale tvrde ako kamen a avokado, ktore v piatok skoncilo v sacku na kuchynskom pulte je uz zjedene :) ani sa mi nechcelo verit, ze tak rychlo dozrelo, ale skusila som a bolo super
...a mozes si tam dat hrasok aj mrkvu ,vajicko podla chuti nakombinujes ako klasicky salat,ta avokadova natierka k tym zemiakom padne super:-) dakujem za dalsi napad..
mali sme chuť na slané, ale nie na mäso, tak som "našúlala" z troch vajíčok cesto, nakrájala, hneď uvarila , avokádo mám vždy po ruke, pritom som sa nechala uniesť @elixir receptom  varecha.pravda.sk/recepty/cesnakove-pecivo-ako-priloha-fo...
ale som mala avokádo a rezance uvarené , tak som sa rozhodla pre túto variantu, dala som ešte do avokáda trochu masla a pár kvapiek sezamového oleja, vynikajúúce :-)
Určite bude aj šalát, robievam :
 varecha.pravda.sk/recepty/avocado-baklazanovy-salat-fotor...

 varecha.pravda.sk/recepty/pochutka-salat-s-avokadom-fotor...



@jerica vsetky rcp su skvele,poskusam:-).Raz tu dal @2010 link na webovu stranku,kde sa vari len z avokada...ak sa mi ju podari najst,prilozim.Ma fantasticke vyuzitie v kuchyni na slano, ci sladko.U nas je takisto stale po ruke,a radsej viac,ide ako na beziacom pase,lebo sme si ho oblubili vsetci...ja ho mam namiesto masla,na pecivo..dakujem
pozrela som , super stránka, ja nemám problém s avokádom si ho dať len tak osolené a zjesť rovno, zostane len šupka :-) Dík za stránku .
tak som urobila pomazánku podľa tohoto receptu - avokádo som predtým nikdy nejedla - a musím povedať, že som tomu na chuť neprišla :-(
@tatianka avokádo sa zvyčajne kupuje tvrdé a musíš si ho nechať niekde položené voľne v kuchyni zmäknúť. Trvá to cca 3-4 dni, pohmatom skúšaj až kým nie je úplne mäkké, potom ho rozkrojíš, vyberieš kôstku a lyžicou vyberieš vnútro do taniera a ľahko vidličkou rozpučíš. Nezabudni ho trochu hneď po vybratí pokvapkať citrónom, aby nezhnedlo
@marianne my sme posadili kôstku z avokáda priamo do kvetináča, bolo to pred cca 15 rokmi.. vyrástla nám z toho taká obyčajná listnatá "izbová rastlina", teda do krásy nič moc. Aj ju naši nakoniec vyhodili, bola to len taká palica s listami. Ale samozrejme vyskúšaj, nechcem ťa odradiť, ja sama niekedy skúšam oveľa väčšie blbosti než toto :-)
@katka 78 ked vravite,ze nie,tak asi je to naozaj kravina...:-) maximalne by som obetovala trosku hliny a kvetinac,ale na druhej strane naco by to malo zavadziat,ked nic z toho nie je..@katka ja som z tiez vselico sadila:-)) ale mala som pekny citronovnik,pomarance mi posli a mandarinky sa ani nechytili:-)) som experimentovala v 8.triede...:-)
Vyskúšali sme avokádovú nátierku podľa tohto receptu. Najprv som sa s tou chuťou musela zoznámiť a potom už bola len dupľa a dupľa:-) Ďakujeme.
Teší ma @salinka , že ste dupľovali:-) ja ju tiež mám veľmi rada. V lete zvyknem ešte paradajku na kocky prišupnúť a vňaťku z cibulky na spôsob Guakamole. A v zime takto základne len, na hrianku.

Pridaj komentár k receptu: