Foto: danda3
Recept som našla na dobruchut.sk a ako je to u mňa zvykom, z pôvodného receptu ostala len spodná časť.
príprava
Suroviny
Cesto: | |
3/4 hrnčeka |
|
1 hrnček |
|
2 PL |
|
2 PL |
|
Plnka: | |
4 PL kopcom |
|
4 PL |
|
|
|
2 PL |
|
1 ks |
|
Poleva: | |
2 - 3 PL |
|
2 PL |
|
|
Postup
-
1
Hrozienka namočíme aspoň na hodinku do vody. Orechy rozmixujeme, pridáme k nim hrozienka, karob a tuk. Ak sa to bude ťažko mixovať, môžeme pridať vodu, ale opatrne s ňou. Formu (20 cm) potrieme tukom a navrstvíme do nej nepečené cesto, uhladíme.
-
2
Plnku si pripravíme rozmixovaním všetkých surovín, sirup podľa chuti, môže byť aj iné sladidlo, med a pod.
-
3
Nalejeme na cesto a rozotrieme.
-
4
Polevu urobíme zmiešaním rozpusteného tuku, karobu a sirupu podľa chuti. Nalejeme na plnku a dáme chladiť, ja som dala do mrazáku.
-
5
Stuhnutá tortička. Pokrájame na porcie a
-
6
môžeme degustovať.
-
7
Túto pochúťku môžeme dať aj na malú tácku a pokrájať na kocky.
Namiesto karobu môžeš dať kľudne kakao, zabudla som to tam napí www.lenprezdravie.sk/clanok-1464.htmlsa...
ť.
Ďakujem, budem rada.
@tiginko myslím, že banán sa tu dá nahradiť mäkkým avokádom - ale jeho chuť tiež niekomu prekáža, tak neviem :-)
Katka, veľmi si ma potešila, že si vyskúšala, máš ju nádhernú a samozrejme, improvizovať sa dá s rôznym ovocím a orechami, ja som toho sladidla dávala veľmi málo, len na vyváženie slanosti arašidového masla. Som rada, že chutila.
5*
Ahoj, asi odpovedám neskoro, ale určite áno.