Arašidovo-ovocná tortička (fotorecept)

Autor receptu: danda3

Recept som našla na dobruchut.sk a ako je to u mňa zvykom, z pôvodného receptu ostala len spodná časť.

30 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Hrozienka namočíme aspoň na hodinku do vody. Orechy rozmixujeme, pridáme k nim hrozienka, karob a tuk. Ak sa to bude ťažko mixovať, môžeme pridať vodu, ale opatrne s ňou. Formu (20 cm) potrieme tukom a navrstvíme do nej nepečené cesto, uhladíme.
  2. Plnku si pripravíme rozmixovaním všetkých surovín, sirup podľa chuti, môže byť aj iné sladidlo, med a pod.
  3. Nalejeme na cesto a rozotrieme.
  4. Polevu urobíme zmiešaním rozpusteného tuku, karobu a sirupu podľa chuti. Nalejeme na plnku a dáme chladiť, ja som dala do mrazáku.
  5. Stuhnutá tortička. Pokrájame na porcie a
  6. môžeme degustovať.
  7. Túto pochúťku môžeme dať aj na malú tácku a pokrájať na kocky.