Arašidovo-ovocná tortička (fotorecept)
Autor receptu: danda3
Recept som našla na dobruchut.sk a ako je to u mňa zvykom, z pôvodného receptu ostala len spodná časť.
Postup
- Hrozienka namočíme aspoň na hodinku do vody. Orechy rozmixujeme, pridáme k nim hrozienka, karob a tuk. Ak sa to bude ťažko mixovať, môžeme pridať vodu, ale opatrne s ňou. Formu (20 cm) potrieme tukom a navrstvíme do nej nepečené cesto, uhladíme.
- Plnku si pripravíme rozmixovaním všetkých surovín, sirup podľa chuti, môže byť aj iné sladidlo, med a pod.
- Nalejeme na cesto a rozotrieme.
- Polevu urobíme zmiešaním rozpusteného tuku, karobu a sirupu podľa chuti. Nalejeme na plnku a dáme chladiť, ja som dala do mrazáku.
- Stuhnutá tortička. Pokrájame na porcie a
- môžeme degustovať.
- Túto pochúťku môžeme dať aj na malú tácku a pokrájať na kocky.