Apple pie alias jablkový koláčik

Autor receptu: feva

40 minút
príprava
40 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Najprv si zmiešame muku s maslom .Po dôkladnom spracovaní pridáme vodu, cesto zabalíme do fólie a necháme stať v chladničke 15-30minut .Medzi tým si očistíme jablka a nastrúhame na strúhadle (jablka môžete pokrájať aj na kocky)a vytlačíme z nich trochu šťaví ak sú veľmi šťavnaté pridáme k nim práškový cukor a zamiešame rozpustime maslo na miernom ohni pomalí a pridáme k nemu jablka a miešame zhruba 5 minút .Potom pridáme k jablkovej zmesi čučoriedky a počkáme ešte 2-3 minútky . Odstavíme a necháme vychladnúť .Zatiaľ si vyberieme cesto z chladničky rozdelíme na 2 polovice a vyvaľkáme .Vymastime si formu maslom a vyložíme ju cestom a vložíme ešte na chvíľu do ľadničky . Po zhruba 10 minútach do nej vložíme ovocnú zmes a prikryjeme druhou časťou cesta .V strede som urobila krížik a na bokoch par čiar cez čo unikať para pri pečení a nakoniec stačí potrieť rozšľahaním vajíčkom a piecť zhruba 30-40 minút .