Foto: jezibabka1
Kto bude čakať " echt mačanku"..........nedočká sa! Tento recapt mám od mojej mamky, preto Aničkina. Preto mááááááááčanka, lebo je pre nás pôžitok namáčať do Zobraziť celý popisKto bude čakať " echt mačanku"..........nedočká sa! Tento recapt mám od mojej mamky, preto Aničkina. Preto mááááááááčanka, lebo je pre nás pôžitok namáčať do nej chlebík a takto si ju vychutnať (moja malá dcérka to s radosťou využíva:))
Postup
-
1
na oleji popražíme múku, zalejeme vodou a vodou z kyslej kapusty (najlepšia je domáca, po našom juška), pridáme vopred namočené huby, zakryjeme pokrievkou a necháme variť na miernom plameni (dávame pozor, lebo tá potvora rada "lezie z hrnca":))
- 2
klobásku nakrájame na mesiačiky (alebo na slniečka, kto ako chce), opečieme na troške oleja a pridáme do polievky.
- 3
stíšime plameň a pomaličky, za stáleho miešania prilejeme mlieko, podľa chuti pridáme cukor, soľ, vegetu a varíme, pokiaľ huby niesu mäkké
- 4
nakoniec do mačanky "pospúšťame" vajíčka, počkáme, kým stuhnú a môžeme "mačať"
- 5
máčame chlebík, lokše, posúchy alebo ako ja naposledy NAAN indický chlebík
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Mačanku nemusím, robilevala ju moja svokra , ináč supe kuchárka na múčne,Ďurďoš pri Hanušovciach nad Topľou, bola to silná zápražka , hríby , mlieko,smotana ,jednoducho pre mňa nič moc.
@jezibabka1 :)tá je určite svieža,podoba kapustnici.
Takyto nazov polievky pocujem prvy krat, ale kedze kapustnicu mozeme v kazdom "odtieni" skusim uvarit aj tuto polievku. Tych u nas nikdy nemame dostatok a su pravidelne na jedalnom listku, aj decka si domov poodnasaju...