Aničkina mačanka

Autor receptu: jezibabka1

Kto bude čakať " echt mačanku"..........nedočká sa! Tento recapt mám od mojej mamky, preto Aničkina. Preto mááááááááčanka, lebo je pre nás pôžitok namáčať do nej chlebík a takto si ju vychutnať (moja malá dcérka to s radosťou využíva:))

Postup

  1. na oleji popražíme múku, zalejeme vodou a vodou z kyslej kapusty (najlepšia je domáca, po našom juška), pridáme vopred namočené huby, zakryjeme pokrievkou a necháme variť na miernom plameni (dávame pozor, lebo tá potvora rada "lezie z hrnca":))
  2. klobásku nakrájame na mesiačiky (alebo na slniečka, kto ako chce), opečieme na troške oleja a pridáme do polievky.
  3. stíšime plameň a pomaličky, za stáleho miešania prilejeme mlieko, podľa chuti pridáme cukor, soľ, vegetu a varíme, pokiaľ huby niesu mäkké
  4. nakoniec do mačanky "pospúšťame" vajíčka, počkáme, kým stuhnú a môžeme "mačať"
  5. máčame chlebík, lokše, posúchy alebo ako ja naposledy NAAN indický chlebík