Ananásovo-zelerová polievka

Autor receptu: patroveckypitrs

Tato polievka je zdravá a dá sa jesť teplá, aj studená.

6-8
porcií
20 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Ananás prelejeme cez sitko. Nálev si dáme do jednej misy s džúsom. Kúsky ananásu do druhej misy. Zeler očistíme a krájame na kocky na veľkosť ananásových. Citróny riadne umyjeme. Prerežeme na polky a šťavu z nich vytlačíme. Odložíme bokom šťavu a aj kôru. Cesnak a čili posekáme. Pór krájame na drobno.
  2. Do hrnca jedného dáme zeler a kôru z citrónov. Zalejeme s litrom vody. Pridáme soľ, cukor,čili a za polievkovú lyžicu šťavy z citróna. Varíme od bodu varu 8 minút. To stačí zeler bude mäkký. Potom to prelejeme cez sito. Nálev odložíme a kôru z citrónov dáme preč. Kocky zeleru si pridáme do misy s kockami ananásu.
  3. Do druhého hrnca 3,5 litrového dáme maslo s olejom zohriať. Na horúce pridáme krájaný pór podusíme 5 minút. Musí nám pór zmäknúť. Potom pridáme cesnak pomiešame. Ďalej na to dáme kocky zeleru a ananásu, podusíme asi 2 minúty. Zalejeme s džúsom, zmiešaným so šťavou z ananásu a vývarom zo zeleru. Ešte aj zvyšnu šťavou s citrónov a rum. Kto chce dá aj ryžu, ja to mám rád hustejšie tak dávam. Rozvaríme a varíme asi 4 minúty. Odstavíme zo sporáku a mixujeme tyčovým mixérom. Teraz dáme znovu na sporák na dve minúty, nech sa to všetko spojí. Máme hotovo.
  4. Tuto polievku mám rád počas horúcich dni. Dá sa jesť tepla aj studená je osviežujúca a diétna. Želám dobrú chuť.