Ananásové pokušenie fotorecept

monty469 - fotkamonty469, 4. júna 2016
Ananásové pokušenie (fotorecept)
Foto: monty469

Narodeninová torta pre môjho milovaného manžela :-)

Suroviny

Korpus:
6 ks
180 g
240 g
1 ks
1 PL
štipka
Ananásový krém:
300 ml
1 ks
250 g
200 g
Krém z bielej čokolády:
250 ml
150 g
1 ks
Ďalej potrebujeme:
1 ks
Na potretie korpusu:




Postup

  1. 1

    Včera som si upiekla korpus, je lepšie ho piecť deň vopred, lebo sa potom lepšie prekrojí.

  2. 2

    1. Takže, najprv si oddelíme bielky od žĺtkov. Do bielkov dáme štipku soli, šľaháme asi 2 minúty, pridáme kryštálový cukor a šľaháme do tuha pokiaľ sa kryštáliky cukru neroztopia.
    2. K žĺtkom pridáme lyžicu vody, premiešame a zľahka vmiešame do snehu.
    3. V múke rozmiešame kypriaci prášok, zľahka vmiešame do snehovo-žĺtkovej hmoty.
    4. Na spodok tortovej formy (27 cm) dáme papier na pečenie, boky zľahka potrieme olejom a vylejeme cesto. Pečieme na 160 °C asi hodinu.

    Ananásové pokušenie (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Deň vopred si pripravíme aj krém z bielej čokolády od Mesiar50 (biely parížsky krém), a musím potvrdiť, že je úžasný. Do hrnca vylejeme šľahačkovú smotanu, pridáme bielu čokoládu nalámanú na kocky a miešame na miernom plameni pokiaľ sa neroztopí. A parafrázujem slová @Mesiar50 - po roztopení čokolády chvíľu povaríme, treba napočítať do 60 a odstavíme a hneď ponoríme do misy so studenou vodou, aby sa to schladilo, občas premiešame. Uložíme na noc do chladničky.

    Ananásové pokušenie (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na ďalší deň dokončíme tortu.
    1. Najprv uvaríme ananásový krém. Z ananásového kompótu zlejeme šťavu, aby sme mali 300 ml. Ak nemáme, dolejeme vodu. Zo šťavy a zlatého klasu uvaríme hustú kašu, ktorú necháme vychladnúť.
    2. Ananás nakrájame na malé kocky.
    3. Mascarpone si zmiešame s práškovým cukrom. Keď má ananásový krém a mascarpone podobnú teplotu tak to spolu zmiešame, vtedy sa to určite nezrazí.
    4. Krém rozdelíme do dvoch misiek, tak, aby mal cca rovnakú hmotnosť.

    Ananásové pokušenie (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    1. Vychladený krém z bielej čokolády vyberieme z chladničky.
    2. Pridáme stužovač a vyšľaháme do tuha.

    Ananásové pokušenie (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    1. Korpus prerežeme na tri časti.
    2. Spodný diel natrieme džemom.
    3. Na to natrieme ananásový krém a posypeme časťou nakrájaného ananásu. Na to položíme druhý korpus, natrieme ananásovým krémom, opäť posypeme ananásom a posledný korpus dáme navrch, zľahka pritlačíme.

    Ananásové pokušenie (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    1. Tortu potrieme celú krémom z bielej čokolády.
    2. Boky osypeme strúhaným kokosom.
    3. Vrch torty ozdobíme krémom z bielej čokolády a ananásom.

    Ananásové pokušenie (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Torta na reze :-)

    Ananásové pokušenie (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

jack
Náádhera.Aj krásne si ju ozdobila.Krém musí byť suprový.Hneď by som si dala za kúsoček.
1x haji
chica114
Mnam takéto ananasove torty mám rada :-) hned by som prišla k tebe a dala si kusok :-) prajem este krásny vecer
1x haji
haji
Hm, tak po pstruhovi bude i ananasový dortík, to se máme!! Přeji všechno nejlepší k narozeniným tvému manželovi!! Pevné zdraví a Petru zdar!! Dobře to oslavte! Mávám všem!!
1x jack
haji
Pokračování : dortík je kouzelný, oba krémy vypadají úžasně, kombinace je velmi dobrá - ananas mám ráda a krémíky, jejda!! Moc se ti, Montíčku, dort povedl, jako od cukrářky! Jsi šikulka!!
klukodvody
Monty469 předej naše blahopřání k narozeninám Tvému muži prosím a od nás přijmi velkou poklonu ke krásnému dortu, na kterém je vidět že byl dělán srdcem a s velkou láskou. Přejeme Vám oběma hodně šťastných společných let a myslím, že je to hlavně přání Tvého manžela. Moc Vás oba zdravíme.


2x haji a manya
veronikkka
Milá @Monty469 , najkrajšie na Tvojej torte je láska k milovanému manželovi :-)
Pripájam sa ku gratulantom a srdečne blahoželám, majte sa radi tak ako v prvý deň po celý život, veľa pevného zdravia, šťastia a radosti prajem!
5*
1x haji
izabella929
@monty469 , nádherná práca...) to zdobenie urobilo z torty rozprávku...krása...)Manželovi k narodeninám prajem veľa zdravia, šťastia , lásky a pohody.-)


kukulienka71
Predpokladám, že manžel má rád ananás:-) ty si veľmi šikovná žienka, torta vyzerá veľmi chutne a pekne si ju aj ozdobila. Manželovi prajem všetko najlepšie:-)
cesminaz
Aj mna by si takouto tortou velmi potesila,kedze aj ja lubim ananasovu tortu! ;-) Krasnu tortu si spravila,si sikovna.Pripajam sa aj ja ku gratulantom a manzelovi vsetko dobre zelam!
terinka55
Torta vyzerá parádne. Súhlasím s pochvalnými reakciami, nech sa neopakujem :-)
monty469
@Jack a @Chica114 , moje zlaté, čo vám v tom bráni? Dať si za kúsoček? Ešte polovica torty je, raz dva sadnúť na autobus a prísť, veď od vás to je coby dup :-) Milá sestrička, keby si bola tu, tak ver, že zdobenie by bola tvoja práca, viem, že ty to vieš lepšie. Určite by som ti dala urobiť aj nejaké pekné ružičky, lebo ja som na takúto drobnú robotu ľavá. Ďakujem vám obom a prajem peknú nedeľu

Moja milá @Haji , keď píšeš, že ako od cukrárky, tak to je pre mňa veľká pochvala. Torty pečiem 4.6, 21.6, 5.7 a niekedy aj sebe :D Na narodeniny mojej rodinky a podľa ich želania, manžel ten je ananásový, syn jahody/banán, dcéra kedy ako, ale skôr niečo bez krému, nejaké to ovocie a tvaroh, a ja mám rada tiež tvarohové torty :-) Za manžela a pochvalné slová ĎAKUJEM ! A vidím, že ovládaš rybársky pozdrav, to sa cení :-) Čau na Moravu a užívaj si krásnu nedeľu

Milý @kluku , Ďakujem za priania, už sú odovzdané a dúfam, že s manželom prežijeme ešte mnoho šťastných rokov, tak ako doposiaľ. Keď pečiem pre rodinku, je to stále z lásky, nie z povinnosti. Koláčik robený s láskou určite aj lepšie chutí a dotvára rodinnú pohodu :-) Ďakujem aj za krásny obrázok, ruže sú krásne, je to môj najobľúbenejší kvet, dokonca aj svadobnú kyticu som mala z červených ruží :-) Prajem krásny deň tebe aj manželke, užívajte v zdraví a v pohode

@Veronikkka za priania srdečne Ďakujem :-) Krásny deň prajem

@Danda3 ananásová torta je TOP môjho muža, deti zjedia, ale pre neho je to naozaj nebíčko v papuľke. Keby mohol, v ananáse by spal. Tvoja tortičke vyzerá báječne a je to dobrá inšpirácia na budúcoročné narodeniny, lebo určite budem piecť opäť ananásovú :-) Maj pekný deň
monty469
@3sandra3 pre nás je chuť určite taká, ako píšeš. Ďakujem :-)

Milá @Izka , pochvala od takej odborníčky, to už hej ! Zdobím, ako viem, nie je to moja silná stránka, keď som ju ozdobila, dcéra len prekrútila očami, že: to vážne? :-D Ona je celkom minimalistka, jej by stačilo vrch posypať ovocím a dosť, ale tak mne sa to takto celkom páči, a manželovi tiež. Veľakrát ma dcéra krotí, keď idem ozdobovať taniere na fotenie, nech to nepreháňam. Ja by som išla s tanierom len ku kvetom a jej stačí drevená lavica či denko, dokonca aj s tou tortou som išla k popínavým ružiam, keby si to videla... ale fotka bola veľmi svetlá, tak nakoniec skončila na stole na terase, ale to nie je podstatné. Tak teda ti Ďakujem, a rovnako aj za prianie pre muža, maj krásnu nedeľu

@Valeri , jednu chybu má, že už skoro nie je :-D Ďakujem

Milá @kukulienka , presne si to odhadla, ako som už písala vyššie, ananás je jeho najobľúbenejšie ovocie, ak by sa dal u nás pestovať, určite máme ananásové plantáže :-D A ja by som len zavárala a zavárala, lebo ananásový kompót je fakt jeho topka. Veľmi pekne ti Ďakujem za pochvalu aj za priania, pekný deň!

@Cesminaz veľmi pekne ti Ďakujem za pochvau aj prianie, vidím, že milovníkov ananásu je tu viac :-) Prajem ti peknú nedeľu

@Terinka veľmi pekne ĎAKUJEM :-)
babkamt
Krásny darček si dala manželovi k narodeninám - tortu pripravenú s láskou. Pripájam sa ku gratulantom. 5*
mesiar50
Som poctený tým faktom,že môj krém bol použitý k tak slávnostnej udalosti.Torta je ukážková a o jej skvelej chuti ani,len
nepochybujem.Moja veľká poklona patrí tentoraz tebe.




havino
pekne si ju ozdobila, krémy podľa surovín super a všetko len dobré želám manželovi k sviatku




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia