Foto: mkbosorka
Ľahká, chutná a svieža torta! Ak chcete prekvapiť niekoho napr. na narodeniny, odporúčam vyskúšať...
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Korpus - okrúhly: | |
3 ks |
|
125 g |
|
1 PL |
|
75 g |
|
75 g |
|
2 čl |
|
Náplň: | |
850 ml |
|
250 g |
|
10 ks |
|
1 ks |
|
250 ml |
|
50 g |
|
300 ml |
|
600 ml |
|
20 g |
|
8 PL |
|
Postup
-
1
Rúru predhrejeme na 180 stupňov. Do nádobky pripravíme 3 vajíčka, 125 g cukru, 3 lyžice horúcej vody a citrónovú arómu. Ušlaháme hustý bledý krém. 75 g polohrubej múky, 75 g škrobovej múčky a kypriaci prášok zmiešame a pridáme do vymiešaného krému. Do tortovej formy s priemerom 26 cm vložíme papier na pečenie, vlejeme piškotovú hmotu. Vyrovnáme vrch cesta a šup do rúry. Pečieme cca 25 minút. Následne tortu vyberieme a necháme vychladnúť.
- 2
Pripravíme suroviny na krém...
- 3
Plátky ananásu a mandarínky necháme okvapkať. Zachytenú šťavu z ananásového kompótu - 250 ml využime na prípravu krému. Do taniera dáme 10 ks plátkovej želatíny, zalejeme vodou a necháme 10 minút namáčať. Medzitým do hrnca dáme ananásovú šťavu, 50 g cukru, polovičku mangového kompótu a postupne zohrievame. Po roztopení cukru rozmixujeme mango ponorným mixérom, a v horkom pyré rozpustíme aj vymačkanú želatínu.
- 4
Dáme želatínovu hmotu trocha vychladnúť. Medzitým pripravíme misu,misa by mala mať tvar pologuľe a vrch rovnakej veľkosti ako naša tortová forma. Vymažeme olejom a vložíme do nej potravinovú fóliu - ľahko potom tortu vyklopíme. :)
- 5
Plátkami ananásu a s mandarínkami vyložíme misu...
- 6
Do vychladnutej želatínovej hmoty primiešame jogurt, vyšlahanú smotanu, druhú polovicu mangového kompótu a mandarínky, ktoré nám zostali. Polovičkou krému naplníme misu aby vznikla priehlbina.
- 7
Rozkrojíme piškotový korpus na 2 časti. 1 korpus vložíme do stredu torty a 1 korpus bude na spodku torty. Natrieme džem na 1 polovicu korpusu, pokrájame na 6-8 kusov aby sa ľahšie dalo vložiť do formy. Priložíme piškotové plátky do krému s džemom dospodu. Ľahko pritlačíme...
- 8
Na vrch nanesieme druhú polovicu krému a vyrovnáme. Priložíme druhý piškotový plát, ľahko pritlačíme. Dáme stuhnúť do chladničky približne na 4 hodiny.
- 9
Po stuhnutí kupolu vyklopíme na tanier, odstránime fóliu, dolný okraj kupole ozdobíme pečenými mandlovými lupienkami/ mandlovými rezancami.
- 10
Na narodeninovú tortu môžete pridať aj sviečky...
- 11
Tortový rez vyzerá takto..... Mňam.. Prajem dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu