Americký jablkový koláč (Apple Pie)

neverwinter - fotkaneverwinter, 30. novembra 2011

Typicky Americký koláč, veľmi som si ho obľúbil počas môjho pobytu v USA, kde som pracoval v kuchyni a kde sme ho pripravovali. Preto ak ma premôže nostalgia a v kuchyni je pár starých jabĺk, ktoré už aj tak nikto nechce, nie je nič lepšie ako tento koláč.

8
porcií
30 minút
príprava
50 minút
na 200 °C

Suroviny

Cesto:
250 g
115 g
 štipka
120 ml ľadová
Plnka:
5-6 ks veľké
100-200 g
10 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do múky pridáme soľ a maslo a za pomalého prilievania vody rozrobíme vidličkou. Vyformujeme bochník a rozdelíme na dve časti tak aby bola jedna o čosi väčšia. Odložíme do chladničky.

  2. 2

    Vyhrejeme rúru na 200°C. Očistíme a nakrájame jablká. Pridáme cukor, škoricu a múku.

  3. 3

    Vychladené cesto rozváľkame na okrúhlu placku asi 2-3mm hrubú. Vyplníme formu, ktorú sme predtým vymastili maslom, tak aby kraje cesta prečnievali cez okraje formy. Pridáme plnku. Prikryjeme druhou časťou a zahneme okraje.

  4. 4

    Nezabudnime na vrchu spraviť diery aby mohla para unikať. Pečieme asi 40-50 minút, cesto by sa malo začať oddelovať od formy. Pred dokončením možeme potrieť vrch žĺtkom pre dosiahnutie zlatistej farby. Vychladnutý koláč je veľmi lahodný a osviežujúci. Dobrú chuť!

Recept je zaradený do kategórií:
Múčne jedlá, Severoamerická kuchyňa, Dezerty, Na sladko, Koláče, Pečené

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
vynikajúci koláčik už som ho robila 2 krát v priebehu 3 dní a bude veľmi častým u nás
1x hamus