Americké palacinky (pancakes)

vanesakiss - fotkavanesakiss, 9. januára 2012

Tento recept je poskladaný z mnohých, ktoré som pospájala aby vyhovel najmä mojej rodine. Skončilo to tak, že ich musím robiť z dvojnásobku uvedených Zobraziť celý popisTento recept je poskladaný z mnohých, ktoré som pospájala aby vyhovel najmä mojej rodine. Skončilo to tak, že ich musím robiť z dvojnásobku uvedených surovín :)

5-10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 hrnček
1 ks
1/2 čajová lyž.
1 ks
1 a 1/2 hrnček
2 polievková lyž.
3 polievková lyž.




Postup

  1. 1

    Zmiešame všetky suroviny, tak aby nám vzniklo hladké cesto bez hrudiek. Ja miešam mixérom. Ak je potrebné pridať cukor, tak kľudne pridajte. Cesto má byť dosť husté, no nie príliž, ak treba tak ešte pridajte mlieko. Podobné ako na normálne palacinky ale o trošku hustejšie. TIP- do cesta pokojne pridajte aj škoricu!

  2. 2

    Ja ich pečiem na normálnej nelepivej malej panvici (tefal) a to tým spôsobom, že si naberiem do malinkej naberačky a vylejem na panvicu, ak má cesto na panvici takú veľkosť ako som chcela tak viem, že mám cesto dosť husté. POZOR-cesto nie je roztečené po celej panvici! Pečieme tým spôsobom, že na panvicu dáme len kvapku oleja a to len pred prvou palacinkou. Palacinky sa vám nebudú lepiť. Pri pečení sa vám budú tvoriť na povrchu palacinky bublinky, keď vypukajú všetky...alebo väčšina, palacinku otočíme a necháme ju na ohni už len chvíľku. Po upečení by mal ich povrch vyzerať ako postaršie dubáky :) !!!!! PEČIEME NA NAJMENŠOM OHNI !!!!! (plyn)

  3. 3

    Ja používam väčšinou ako prílohu kyslastý broskyňový lekvár, rozpustenú čokoládu a vyšlahamú 33% šľahačku. Vy môžete pokojne použiť javorový sirup, tak ako američania, alebo čokoľvek iné čo vás napadne. Čo sa týka kusov, ja som robila z dvojnásobku a vyšlo mi ich toľko koľko je na obrázku, mínus tie čo sa pojedli počas pečenia :) Dobrú chuť prajem!

    Americké palacinky (pancakes) - obrázok 3

Diskusia k receptu

sneica
@Vanesakiss vyzeraju super a ja ich urcite coskoro upeciem... zaujal ma vzhlad postarsich dubakov to ma naozaj laka,pacia sa mi....dakujem za recept...:)
orchidea
Ozaj sú pekné, ako jedna... Palacinky sú u nás veľmi obľúbené, vyskúšam tvoj recept.
julica
No a teraz mám na ne chuť, bolo mi to treba, otvárať tento recept :)
sovka62
Prepánakráľa a koľko vás je jedákov? Veď ich máš ako pre školskú družinu! Ale recept sa mi páči, len ho budem musieť robiť z polovičnej dávky, aj tá jedna kôpka bude pre nás priveľa.
vanesakiss
@sneica veru, vyzeraju ako dubaky, este aj zo spodku :)
@sovka62 :D dost nás je, 6 z toho 3-ja su samci, a vsetci papame toho dost :) a inak zopár kúskov ostane aj na raňajky..aj na druhý deň sú mäkkučké :)
dogagador
to nie su palacinky, aj ked tak vyzeraju. aj v amerike rozlisuju palacinky od pancake. palacinky volaju crepe, co maju z francuzstiny ;-). ale pancakes sa Ti podarili paradne, gratulujem!
1x ajay
dogagador
ps: podavaju sa s ovocim, slahackou a cimkolvek chces, cokoladou a pod., wafle sa podavaju s maple sirupom, co ale nevylucuje, ze by sa pancakes nemohli podavat s javorovym sirupom tiez ....
irenaw
prosím, množstvo na fotke je jedna dávka alebo dvojnásobná? veľmi dobre vyzerajú, ukladám do KK
jeka
Práve dnes sme mali tie naše palcinky,ale uložím si aj tvoj receptík,budú nabudúce ked nebudem vedieť kam z konopí,dakujem.Vyzerajú báječne.
jezibabka1
@vanesakiss velmi pekne ďakujem za receptík, uložila som si ho a dnes, aj keď som mala naplánované niečo iné, som urobila Tvoje palacinky, lebo sme dostali chuť na niečo sladké :D A výsledok? Mám pocit, že u nás sa už iné palacinky ani robiť nebudú :D
vanesakiss
a este sa vám chcem pochvalit! :) tento recept vyhral! :) dnes som ho spatrila v denniku pravda..a som z toho straaaaasne vytesena! :)
evusik
verím, že máš veľkú radosť, gratulujem :-) recept je výborný a foto krásne.... len ťa obdivujem, že si napiekla také množstvo ako je na spodnom obrázku .-)
sneica
@vanesakiss blahoželám...palacinky som robila včera a receptik je super...natierala som malinovým džemom...určite zopakujeme...:)
baya94
idem si ich vyskusat :P len neviem jak ich budem piect, nemam palacinkaren :-/ ... mno uvidime :)
baya94
no... asi ostanem verna tym nasim tenkym :P .. teda... nie zeby boli tieto zle, len sa mi trosku nepodarilo vsetko v takom mnozstve ako som chcela :P :D dala som asi trosku viac soli, malo mlieka, 1x tolko vajicko (chcela som robit polovicnu davku, ale nemala som kam pouzit tu druhu polku vajicka tak slo cele :) ) a viac skorice ako bolo treba a kedze sm nemala dost cukru (nepouzivame velmi cukor a ja osobne nezvyknem ani sol ) tak sla 1 PL trstinoveho cukru a 1PL medu :D a kedze som nemala nic nevrch tak som si rozmiesala vanilkovy puding z tegliku a tym to plnila.... a zjest sa to dalo :D ale pre mna dost tazke na zaludok taketo :) ale ked ich robila @jezibabka1 tak boli fajne :)
ethanel
Tak to musim pochvalit ,, fotka ako z reklamy ,, a slinky mi tecu uz len ked sa pozriem na uvodnu fotografiu.
jajaem
Su super, akurat ich robim, kraasne a urcite budu este lepsie chutit , Dik za recept
tanulik20
Ahoj.Chcem sa ťa opýtať, všimla som si že si vyhrala v súťaži varecha, a chcem sa spýtať kedy ti prišla výhra, lebo i manžel vyhral ešte pred mesiacom a doteraz sa mu nik z redakcie neozval...Ďakujem za odpoveď a prajem pekný dník.Táňa.
jozka2
musim ti povedat,ze sa ti to naozaj podarilo su skutocne dobre,robila som ich.
vanesakiss
@tanulik20 Ahoj. No vies co...mne to neposielali aj vyse dvoch mesiacov, az potom ked som im napisala tak mi poslali vyhru. Potom som ju mala doma do tyzdna..napis do redakcie (asi-neamatam si kam som to pisala) oni asi chcu vidiet zaujem o vyhru...
tvojasom2827
Sú výborné. Hneď ako som našla tento recept tak som ich urobila , u nás v rodinke mali veľký úspech už som ich robila tretí krát. Ďakujem za recept.
timsu
skvelyyyyy recept... práve ich robím a je to radosť ako krásne idú a ako nádherne vyzerajú... si šikulka.. =) chválim moc moc =)
jozka2
mas ich presne take ake jedavam v Amerike,skusk nim podavat ovoie so smotamou a poliat syrupom,potom nemusis tolko piect.
bohuso
Ja som ich v amerike jedaval na ranajky s javorovim siripom. Vyzerali presne ako tvoje a boli perfektne. :)
luciiik
Rychle a vyborne, taketo recepty mam na uponahlany den najradsej. :)
bebetko
klobuk dole pred tebov, dlho som sa na ne chystala, jeden pokus uz aj bol ale mega neuspesny, tak idem podla tvojho ked ho mas overeny, dufam ze budem uspesna jak ty aj ked nam staci tak ť kusov :D super si :)
luss44
vyskúšané už viackrát, výborné, včera so špaldovou múkou pol na pol, trochu viac mlieka bolo treba ale tiež dobré, vďaka za rcp :)
miskoskulko
dakujem za super recept... robila som z jednej davky, tak dvaja, ale nabuduce bude dvojita davka... cesto stale hustlo, tak som pridavala mlieko a 2x som frcla este aj olej... pecenie mi strasne dlho trvalo to pri malom synovi... nabuduce dam vacsiu panvicu a nech sa pecu rovno tri :-) raz som neodhadla riedenie cesta a tak som len pockala a zhustlo... su lahucke, nadychane, proste mnam :-)
heleninka88
Moje prve americke lievance robim podla tohto recpetu a musim povedat ze su perfektne.Dakujem :-)
tinka1977
Tak a ide sa na to :) Dúfam, že sa synovi vydaria, keďže ja som chorá. Ale budem mu asistovať :) Ďakujem za receptík a ukladám do KK
1x ivet74
maria898
Pravé americké palacinky s ovocím a javorovým sirupom som ochutnala v Bratislave v reštaurácii BLUE BEAR, boli presne podľa mojej chuti, nepresladené a dopečené do zlatista.
patricia1008
Ahoj, prosim ta kolko ich vyjde z tejto davky co je v recepte ? :) a to je akoze jeden a pol litra mlieka ? Diky :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia