Americké palacinky (pancakes)

Autor receptu: vanesakiss

Tento recept je poskladaný z mnohých, ktoré som pospájala aby vyhovel najmä mojej rodine. Skončilo to tak, že ich musím robiť z dvojnásobku uvedených surovín :)

5-10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Zmiešame všetky suroviny, tak aby nám vzniklo hladké cesto bez hrudiek. Ja miešam mixérom. Ak je potrebné pridať cukor, tak kľudne pridajte. Cesto má byť dosť husté, no nie príliž, ak treba tak ešte pridajte mlieko. Podobné ako na normálne palacinky ale o trošku hustejšie. TIP- do cesta pokojne pridajte aj škoricu!
  2. Ja ich pečiem na normálnej nelepivej malej panvici (tefal) a to tým spôsobom, že si naberiem do malinkej naberačky a vylejem na panvicu, ak má cesto na panvici takú veľkosť ako som chcela tak viem, že mám cesto dosť husté. POZOR-cesto nie je roztečené po celej panvici! Pečieme tým spôsobom, že na panvicu dáme len kvapku oleja a to len pred prvou palacinkou. Palacinky sa vám nebudú lepiť. Pri pečení sa vám budú tvoriť na povrchu palacinky bublinky, keď vypukajú všetky...alebo väčšina, palacinku otočíme a necháme ju na ohni už len chvíľku. Po upečení by mal ich povrch vyzerať ako postaršie dubáky :) !!!!! PEČIEME NA NAJMENŠOM OHNI !!!!! (plyn)
  3. Ja používam väčšinou ako prílohu kyslastý broskyňový lekvár, rozpustenú čokoládu a vyšlahamú 33% šľahačku. Vy môžete pokojne použiť javorový sirup, tak ako američania, alebo čokoľvek iné čo vás napadne. Čo sa týka kusov, ja som robila z dvojnásobku a vyšlo mi ich toľko koľko je na obrázku, mínus tie čo sa pojedli počas pečenia :) Dobrú chuť prajem!